Közélet

Hajtanak a magyar nők a kegyetlen gyilkosokra

Kaiser Ede után a bőnyi kettős gyilkosságért elítélt Fodor Attiláról is kiderült, hogy ismeretlenül a börtönben kereste meg őket mai menyasszonyuk – írja a Bors. A kriminálpszichológusok szerint a nők a bűnözők lelkét akarják megmenteni.

A jogerős ítélet szerint az idős, bőnyi német-magyar házaspárt a házukért megölő Fodor Attila még minimum 22 évet ül börtönben. A férfi – a bírói indoklás szerint – hátulról leütötte áldozatait, a férjet bálázózsinórral megfojtotta. Fodor most azt állítja, hogy a nővel volt élettársa végzett, a férfit pedig csak megütötte, az bevágta a fejét, nem tudja, hogy fulladt meg.

Fodor Attila kedvese, akinek egy tízéves gyereke is van, először csak levelezni kezdett a férfival. Ma már ő is menyasszony, a gyűrűt Fodor húga vette meg neki. Kétkedés nélkül elhiszi a kettős gyilkosságért elítélt embernek: csak azért tett elfogása után beismerő vallomást, hogy egykori élettársa helyett is ő bűnhődjön – derül ki a Bors cikkéből.

A móri mészárlásért ártatlanul tényleges életfogytiglanira ítélt, majd más súlyos bűncselekmények miatt közel 20 évre büntetett Kaiser Ede hónapokkal ezelőtt nyilatkozott a Borsnak arról, hogy a rácsok mögött másfél éve találta meg az igaz szerelmet egy jogász lány, Renáta oldalán.


Fotó: Neményi Márton

Kaiser azt tervezte, hogy idén nyáron feleségül veszi barátnőjét, de a Bors szerint a frigyre mégsem került még sor.

A négy lányt meggyilkoló százhalombattai rémmel, Balog Lajossal vagy Bándy Kata gyilkosával, Péntek Lászlóval is nem egy nő próbálta felvenni a kapcsolatot a börtönben.

„Nem jellemző, hogy valaki magamutogatás miatt keresné egy súlyos bűnökért elítélt emberrel a kapcsolatot” – nyilatkozta a Borsnak Bilkei Pál kriminálpszichológus. Szerinte majdnem mindig vallásos töltettel keresik meg ezek a nők a férfiakat. A megváltás a céljuk.

Egy másik szakember, Végh József, aki sokáig börtönpszichológusként dolgozott, állítja, nyilvánvaló, hogy az a nő, aki egy elítéltben véli megtalálni a szerelmet, valamiféle megmentőnek hiszi magát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik