Közélet

Fűrésszel amputálta saját lábát

A 47 éves falusi férfi egy fémfűrésszel és egy késsel vágta le saját lábát az otthonában, mert nem volt pénze orvosra.

A falujában igazi keményfiúként ismert Cseng Janliang még tavaly januárban kezdte rosszul érezni magát. Először hastájékon érzett fájdalmat, majd a kínzó fájások áttevődtek a lábára – amit a falusi rendelőben fájdalomcsillapítókkal igyekeztek tompítani – majd egy idő után már lábra sem tudott állni. Ekkor nagyvárosi kórházakat keresett fel, ahol artériás trombózist diagnosztizáltak mindkét lábában, aminek nem találták az okát – írta a ChinaSmack egy helyi lap beszámolója alapján.

Kezelés azonban szóba sem jöhetett. A férfi ugyanis a család összes megtakarítását elköltötte a több nagy kórházban elvégzett vizsgálatokra. Így visszatért falujába és nagy fájdalmak mellett várta az elkerülhetetlent. A beszámoló szerint olyan erős fájdalmai voltak, hogy gyakran elájult, a szomszédok pedig néha nem tudtak aludni üvöltései miatt. A férfi hiába szedett fájdalomcsillapítókat, azok nem használtak. Aztán egyszercsak foltok kezdtek el megjelenni a jobb lábán, majd a bőre feketévé vált, majd fekélyesedni és üszkösödni kezdett – írta a lap.

A férfi azután döntött a lába amputálása mellett, miután látta, hogy a fekély terjedni kezdett felfelé. Arra nem volt pénze, hogy egy kórházban végeztesse el a beavatkozást, a falusi doktor pedig nem vállalta, hogy levágja a lábat. Cseng Janliang így egy este, miközben felesége aludt, fogott egy fémfűrészt és egy gyümölcskést, a szájába egy törülközőbe csavart hátkaparót rakott, és otthon, az ágyában levágta a saját lábát, 15 centiméterrel a csípője alatt. Lába mellett négy foga bánta a saját magán elvégzett lábamputációt, valamint a fémfűrész, amely az amputáláskor kettétört.

A férfi most azt reméli, hogy jószívű emberek pénzügyi segítségével kaphat egy műlábat, hogy el tudja látni családját, mert betegsége óta nem tud dolgozni, és 17 éves lánya fizetéséből élnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik