Élet-Stílus

Masszává torzult a kínai lány arca

Csak évekkel később jelentkeztek rajta az illegális plasztika mellékhatásai.

„Túl vékony az arcod, úgy nézel ki, mint egy szegény parasztlány, és ez nem megfelelő ahhoz, hogy üdvözöld a gazdag vásárlókat” – mondta a főnöke a részidőben bolti eladóként dolgozó Xiao Liannak a főnöke a kínai Gansu tartományban – írja a Daily Mail.

Mivel az akkor 17 éves lány maga sem volt soha elégedett túl vékony külsejével (Kínában a gazdagságot szimbolizáló, teltebb idomok népszerűek) úgy döntött orvoshoz fordul. Felkeresett egy plasztikai klinikát, de ott horribilis összeget kértek volna a beavatkozásért, így egy barátja tanácsára egy illegális rendelőbe ment, ahol ugyanazt az eredményt töredék áron ígérték. A kezelés kitűnően sikerült, és a lány boldogan élt míg…

 

Ön szerint ez durva? Mit szól ezekhez?

Amíg öt évvel később az arca el nem kezdett lassan átalakulni. Vonásai lassan eltűntek, az egykor nőies pofi egyre inkább egy alaktalan masszára kezdett hasonlítani, majd a haja is hullásnak indult. A lány orvoshoz fordult, aki egyértelműen megállapította, hogy a kezeléskor HPG nevű szert használt annak idején a sarlatán. A veszélyes gélt régebben mellnagyobbításokhoz használták, de mint túlzottan mérgező anyag hamar tiltólistára került.

Xio Liannak végül annyira eltorzult az arca, hogy öngyilkosságba akart menekülni. Jelenleg komoly műtéteket végeznek rajta, de orvosai nem túl derűlátóak: mint mondják, a mérgező anyag túl sokáig volt a testében.

Az eset nem egyedi, világszerte egyre több eset lát napvilágot, amikor hivatalos engedéllyel rendelkező plasztikai sebészeket olyanok keresnek fel, akik egy illegális szépítő kontár beavatkozásának nyomait szeretnék eltűntetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik