Közélet

Börtönbe kerülhet a szépségkirálynő

miss universe 2012 (miss universe, szépségkirálynő)
miss universe 2012 (miss universe, szépségkirálynő)

Egy indiai fotózás miatt keveredett bajba Miss Universe

Az indiai rendőrség vizsgálatot indított a 2012-es Miss Universe győztese, az amerikai Olivia Culpo ellen. Ha később bebizonyosodik bűnössége, két évig terjedő szabadságvesztés és 1600 dolláros (közel 350 ezer forint) büntetés szabható ki rá – írja a New York Post.

A botrány egy nem engedélyezett fotózás miatt tört ki, melyet India hatalmas, a szerelemnek állított márvány emlékműve, a Taj Mahal mellett tartottak. Olivia Culpo és társai egyértelműen megszegték az India történelmi örökségét megvédő törvényt, amikor vasárnap délután az Indiai Archeológiai Hivatal engedélye nélkül, egy lábbeli reklámhoz készítettek fotósorozatot. A rendőrséget a hivatal értesítette csütörtökön, így megkezdődött az ügy kivizsgálása – jelentette be Sushant Gaur, nyomozó.

forrás: AFP

A kérdéses fotókon egyébként nincs semmi sértő: Culpo egyik kezében egy szandállal, melynek párja a lábán van egy padon ül, egy másik pár szandál mellett. A hatóságok reakcióját egyértelműen az engedély hiánya váltotta ki, hiszen a Taj Mahal környékén tiltott mindenféle reklámtevékenység – írja a Post az indiai médiára hivatkozva.

Olivia Culpo és munkatársai a fotózás után, már vasárnap este elhagyták Indiát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik