Közélet

A lépcsőházban találták meg az eltűnt páciens holttestét

Két egy egyszerű hólyagfertőzéssel jelentkezett be a kórházba.

Lynne Spalding néhány napja eltűnt a San Francisco központi kórházából. Miután a barátai hiába keresték, “Find Lynne (Találjuk meg meg Lynne-t)” néven Facebook csoportot indítottak. A reménykedő bejegyzéseket kedden harag váltotta fel az oldalon: egy nő holttestére bukkantak a kórház egyik külső lépcsőházában. A hatóságok megállapították, hogy az 57 éves Lynne Spaldingot találták meg.

A barátok, napokon át szórólapokat osztogattak és keresztül-kasul kutatták a várost, a gyógyszerektől feltehetően kábult nő után, mert az hitték a kórházat teljesen átfésülték az ott dolgozók.

„Mint családtagoknak és barátoknak nagyon sok kérdésünk van” – nyilatkozott David Perry, a család szóvivője. „Látta-e valaki Lynne-t amikor elhagyta a kórtermet, vajon egyedül volt-e, és van-e olyan videofelvétel amin látszik amikor elmegy, és a bejárat vagy a lépcsőház felé indul?”

„Elképesztő, hogy két hétig nem találtak rá, mégis hol a pokolban keresték?” – kérdezi Liz Kennedy a közösségi portálon.

„Őszintén remélem, hogy nyomozás fogja kideríteni, hogy azsemélyzet miért nem vizsgálta át teljes egészében a kórház területét” – írja Sunil Raj, egy másik kommentelő.

A rendőrség és a kórház is megígérte az ügy teljes kivizsgálását. Az egészségügyi intézményben senki sem érti, hogyan keveredhetett a nő a nagyon ritkán használt lépcsőházba.

„Nagyon szomorúak vagyunk, és nem értjük mi történhetett, de az ügy felderítésének top prioritása van” – nyilatkozta Rachael Kagan, a kórház szóvivője.

A nő szeptember 21-én, reggel jelentkezett be a kórházba, a nővérek 15 percenként ellenőrizték, 10.30-ra mégis nyoma veszett. A barátai 11 órakor érkeztek hozzá látogatóba, de nekik már csak azt tudták mondani, hogy fél órája nem tudnak a hollétéről.

„Egy ember nagyon rejtélyes körülmények között hunyt el egy intézményben, amelyiknek a gyógyítás a feladata. Biztos vagyok benne, hogy a kórház dolgozói legalább annyira rémültek és összezavarodottak most, mint a család és a barátok.” – mondta David Perry.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik