Közélet

Szüleik parancsára részegeskedtek a gyerekek

A fiatalok végül rendőrt hívtak, mert menekülni akartak a kényszeralkoholizmusból.

A szomszédok szerint kívülről semmi különös sem látszott a házon, minden teljesen hétköznapinak tűnt a pennsylvaniai York álmos kertvárosában élő Murphy család körül. Egészen addig a szürreális napig, amelyiken egy tizenhárom éves fiú tárcsázta a segélyhívót. Az operátorral közölte, hogy négy testvérével, szülők nélkül vannak otthon, éppen italoznak, a szófogadóbbak pedig néhányat még anya altatóiból is bevettek, hiszen a szülők, amikor vásárolni indultak a csemeték lelkére kötötték, hogy alaposan üssék ki magukat, mert ha elalszanak, nem csinálnak semmi zűrt – írja a The Sentinel című helyi lap.

A házaspár tudhatta miről beszél: a hitetlenkedő rendőrök ugyanis rögtön a nappaliban egy földön heverő, töltött puskát találtak a szédelgő gyerekek között. Aztán számtalan példányt a macskáktól, a hüllőkön át, a csüngő hasú malacig terjedő kisállat-skáláról, szexuális segédeszközöket, és némi gyermekpornót találtak szanaszét heverve, amikor a többi szobában szétnéztek. A „kuplerájt” nem a két fiú és a három nővér (9, 12, 13, 15 és 19 évesek) csinálták a szülők távollétében. Ők ilyen körülmények között élték az életüket, s bár érezték, hogy nem ez a normális, mégis ez lett számukra természetes. Többször akartak már segítséget hívni, de tartottak az ősöktől: a 15 éves srác a rendőröknek azt mondta, az apja egyszer megpróbálta egy felhevített késsel levágni a péniszét. Nem tudni, hogy a legfiatalabb fiú ez alkalommal honnan merített bátorságot.

A gyermekeket védő- a szülőket pedig büntető őrizet alá helyezték hatóságok. A legrosszabb szülők gúnynévre szert tevő pár ügyében 250 ezer dolláros óvadékot állapított meg a bíróság. A kiskorúak veszélyeztetése mellett számos más vád miatt is felelniük kell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik