Közélet

Szökésben a bűnbanda – ki a felelős?

ároktő (ároktő)
ároktő (ároktő)

A Belügyminisztérium szerint a bíró nem rendelte el a folyamatos őrzést, ezért szökött meg a rablógyilkossággal gyanúsított ároktői banda két tagja.

Nem hibázott a bíró, amikor elrendelte az ároktői banda házi őrizetét – a bíróság szerint. A Belügyminisztérium szerint azonban a bíró, bár megkeresték többször is, hogy tegye meg, nem rendelte el a folyamatos őrzést. Nyomkövető karperecet pedig nem tehettek a vádlottakra, mert akkor még nem volt kötelező, csak arra rakhattak, aki elfogadta. A kétszeres rablógyilkossággal gyanúsított öt ember közül négyen nem engedték. És közülük ketten megszöktek. A két férfi április óta volt házi őrizetben. Négy évet ültek előzetesben, de ki kellett engedni őket, mivel ítélet még csak első fokon sem született az ügyükben.

Az ároktői bandát azzal vádolják, hogy 12 esetben raboltak ki időseket a saját házukban. A brutális támadók össze is verték áldozataikat. Egy asszony és egy férfi belehalt az ütlegelésekbe. A két szökésben lévő férfi ellen már vasárnap délután nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Úgy tudjuk, apának és fiának 7 óra előnye van a rendőrökkel szemben.

A Hír24 vendége volt a Fővárosi Bíróság Büntető Kollégiumának volt vezetője. Frech Ágnest Bárdos András arról kérdezte, miért tart egy ilyen per 4 évig és hogyan lehetne gyorsítani a hazai ítélkezési rendszert.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik