Közélet

Újra ölhet a futónő gyilkosa

A gyilkos ráérzett az ölés ízére, és nem fog leállni – mondta Végh József kriminálpszichológus a Borsnak. A Blikk szerint elvégezték az orvos szakértők a boncolást, és Krisztina testét kiadták a családnak.

„Bár a rendőrség még nem hozta nyilvánosságra, hogy történt-e szexuális erőszak, az eddig kiszivárgott részletek szexuális indokra utalnak, s a brutális elkövetési mód miatt feltételezhető, hogy a támadó élvezte áldozata kínzását. Ilyen támadás sokkal gyakrabban irányul egy előre kinézett áldozat ellen – magyarázta a Borsnak a hirtelen felállított profilt dr. Végh József. – Szerinte az ilyen elkövető nem áll le. Ha rákapott az ízére, újra támadni fog.

Ön szerint újra öl a gyilkos?

Elvégezték az orvos szakértők a boncolást. Most láthatta először viszont feleségét Kardos Lajos is, akit a helyszínen nem engedtek a meggyilkolt nő közelébe – írja a Blikk. A lap információi szerint a futás közben zenét hallgató Krisztinára  szemből rontott támadója. Nyakát olyan erővel szorította meg, hogy a gégéje eltört.

Félti a kisfiút a család

Kardos Lajos, az áldozat férje az RTL Klub híradójának elárulta, hogy kisfiának, a 11 éves Rolinak először azt mondta, az édesanyjának futás közben megállt a szíve, de a gyerek látta az interneten, hogy mi történt, így végül kénytelen volt elmondani mindent. A kisfiúval egyébként rendőrségi pszichológus is foglalkozott, aki szerint a félárván maradt gyermek erős, és jól bírja az őt ért megrázkódtatásokat. Rokonai viszont attól tartanak, hogy a kisfiú majd váratlanul omlik össze egyszer.

A rendőrség nem kommentálta a sajtóban megjelent találgatásokat: részben kegyeleti okból, részben a nyomozás érdekei miatt nem beszélnek a részletekről. Azt viszont kategorikusan cáfolták, hogy öt elkövetőt elfogtak a Templom téren.

Nyomozócsapat állt az ügyre

A 36 éves áldozatot múlt szerdán, kora este ölték meg Budapest XXIII. kerületében, a nő futni ment. A brutális gyilkosságról Schobert Norbert a Facebook-oldalán osztott meg részleteket. Azt írta, az áldozat egykori iskolatársa felesége.

A nő gyilkosa után tizennégy fős nyomozócsoport kutat.

Norbi a hír megosztásakor azt írta, hogy szerinte az ilyen esetekben legyen halálbüntetés. A Hír24 utánajárt, hogy mit gondol erről Rubint Réka, Hajdú Péter, Tóth Gabi és Dopeman.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik