Közélet

Fél tonna szalonna temette maga alá

Úgy tűnik, a szalonna nem csak hosszútávon lehet káros az egészségre, néha hirtelen ront rá áldozatára.

Ha el kell képzelnünk egy embert, akit ipari mennyiségű bacon borít be, elsőre valószínűleg Homer Simpson képe fog beugrani, amint tanácstalanul töpreng, hogy most akkor csoda vagy valami borzalom történt vele.

A baleset azonban nem egy rajzfilmben történt, hanem Göteborgban csütörtökön. Egy raktári munkás a megszokott napi robotját végezte, amikor egyszer csak öt-hatszáz kilónyi finoman vékonyra szeletelt bacon alatt találta magát. Kórházba szállították, ahol az orvosok megállapították: gyakorlatilag egy karcolás nélkül, apróbb hátsérülésekkel úszta meg a szalonnaomlást.

„Valóban nagyon szokatlan baleset” – szögezte le Peter Adlersson, rendőrségi szóvivő – írja a The Local című lap svéd kiadása. „Nem tudjuk pontosan mi történt, de valahogy felborult egy targonca. Még soha sem hallottam hasonló esetről” – ismerte be, majd hozzátette: a helyszíni jelentést elküldték a munkavédelmi hatóságnak, ahol az illetékesek majd eldöntik, kell-e nyomozást indítani az ügy homályos részleteinek felderítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik