Közélet

Áltetőfedők vertek halálra egy idős férfit Miskolcon

kopogtatás - választás (mszp, szórólaposztás, )
kopogtatás - választás (mszp, szórólaposztás, )

A három román állampolgárt gynaúsítanak, a legfiatalabb gyilkos mindössze 17 éves. Mind rács mögött vannak hazájukban.

A kegyetlen támadás három éve, 2010 szeptemberében történt. Az áldozat egy 70 éves férfi akit Miskolcon, Gyár utcai lakásában támadtak meg. Az idős ember még élt, amikor rátaláltak, ám később a kórházban belehalt sérüléseibe. Az ügyben halált okozó testi sértés miatt folyik az eljárás, ám egészen mostanáig nem gyanúsítottak meg senkit.

Kamasz is a gyilkosok között

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán arról tájékoztatott, azonosították a brutális támadókat. Eszerint hárman felelősek az idős ember haláláért, egy 39 és egy 33 éves román férfi, valamint egy 17 éves, ugyancsak román fiú. Mindannyian rács mögött vannak, de saját hazájukban.

A rendőrség közölte, kihallgatásuk a magyar és a román ügyészi szervek közreműködésével történt meg a közelmúltban. Kiderült, a csapat a tetőjavítás címén jutott be az idős férfi lakásába. Amikor már ajtón belül voltak, nekiestek áldozatuknak.

Fizettek volna a rendőrök

A gyilkosság másnapján a rendőrség kétszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A jutalmat most visszavonták, mivel a nyomozóknak sikerült “önerőből” kideríteniük kik a gyilkosok.

Több tízezeren

A rendőrség szerint évente körülbelül 40-50 ezer idős ember lesz valamilyen bűncselekmény – lopás, rablás, csalás – áldozata. Könnyebb dolguk van velük a bűnözőknek, mivel gyengébbek, jóhiszeműek, könnyebb a bizalmukba férkőzni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik