Közélet

Tűzifaárusokat fogott a NAV

A külföldi férfi teherautóról árulta a rönköket, ami ráadásul még drágább is volt, mint a legálisan hasított fa – derült ki az adóhatóság Facebook oldaláról.

 

Az elmúlt napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi adóellenőrei és pénzügyőrei olyan helyszíneket, parkolókat ellenőriztek, ahol feltételezhetően tűzifát árultak. Egy alkalommal éppen a NAV kollégáinak karjaiba futott egy külföldi rendszámú kisteherautó, mely a parkolóban azonnal megkezdte tűzifa szállítmányának értékesítését.

Ön venne tűzifát az út szélén?

Az adóellenőrök egyből éltek a kihagyhatatlan ajánlattal, és rövid alkudozást követően meg is állapodtak a vételárról, majd a házhozszállításról. Időközben a közelben levő pénzügyőrök is megérkeztek a helyszínre, megkezdték a teherautó és sofőrje ellenőrzését, az adóellenőrök pedig, akik mindeddig vevőként viselkedtek, felfedték kilétüket. A helyszínen kiderült, hogy a külföldi fiatalember Magyarország területén engedély nélkül árusít, számlát és egyéb bizonylatot sem tud adni, így a rakományt a NAV munkatársai azonnal lefoglalták.

A 130 000 forintért kínált tűzifa súlya 48 mázsa volt. A vevők 130 000 forintért 48 mázsa tűzifát vehettek volna, amely 1,5 méteres rönkökben volt. A tűzifa ára így mázsánként 2 700 forint lett volna, amely még darabolásra és hasításra vár. Az ár ráadásul magasabb, mint a magyarországi legális helyről beszerezhető tűzifáé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik