Közélet

Anyja szemébe néz a kulcsi mészáros

Kulcsi gyilkosság ()
Kulcsi gyilkosság ()

Hétfőn kezdődik H. Csanád pere, aki késekkel és bozótvágóval megölte családja négy tagját, hármukat pedig életveszélyesen megsebesítette.

A vádirat ismertetésével és a vádlott, H. Csanád meghallgatásával kezdődik a 2012 áprilisában Kulcson elkövetett emberölés bűntettének tárgyalása. A gyanú szerint a vádlott brutális módon, bozótvágóval és késekkel megölte a nagyanyját, az édesapját, a bátyját, megfojtotta a nagyapját, megkísérelte megölni az édesanyját, a nővérét és annak barátját. A nagyszülők, az apa és a vádlott bátyja a sérüléseibe néhány percen belül belehalt, míg az édesanyának és a nővér barátjának sérülései életveszélyesek voltak.


Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

A főügyészség tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta H. Csanádra – írja az MTI.

A vádlott ügyvédje, Hortobágyi Tibor a Borsnak elmondta: indítványozni fogja, hogy a bíró zárt tárgyalást rendeljen el. Két tényező szól a zárt tárgyalás mellett. Egyrészt nem szeretnénk, hogy nyilvánosan elhangozzanak a védencem egészségügyi állapotára vonatkozó adatok. Másrészt megítélésem szerint kiszámíthatatlan, miképp reagál védencem a találkozásra a családtagjaival. A gyilkosság óta nem látták egymást, megjósolhatatlan, hogy most mi történik – magyarázta a jogász.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik