Belföld

Beismerte tettét a kulcsi gyilkos

Őrizetbe vették a négy ember megölésével gyanúsított 24 éves férfit és kezdeményezik előzetes letartóztatását tájékoztatott - a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Legfrissebb információnk:

A 24 éves férfit négy rendbeli befejezett és három rendbeli kísérleti szakban maradt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják.
A férfi Székesfehérváron, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán történt több órás kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. A rendőrök ezt követően bűnügyi őrizetbe vették és előzetes letartóztatását kezdeményezik.

Négy embert megölt, hármat megsebesített a Fejér megyei Kulcson péntek reggel az a gyanúsított fiatalember – aki az áldozatok hozzátartozója – akit egy mocsaras területen fogtak el a rendőrök a nagy erejű keresési akció során.


A gyanúsítottat (balról) a második autóban szállítják Dunaújvárosba

Feltételezhetően egy családi veszekedés torkollott vérengzésbe pénteken, a Fejér megyei településen. A Duna-menti faluba nagy erőkkel vonultak ki a mentők és a légimentők, valamint a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság emberei is.

A férfit egy Kulcshoz közeli mocsaras területen fogták el. Hajdú János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetője a helyszínen tartott tájékoztatón elmondta, a férfit a keresés megkezdése után körülbelül fél órán belül találták meg. Egy bozótban bújkált, egy bozótvágókéssel és egy késsel, de ellenállás nélkül megadta magát. A gyanúsított megsérült, ezért kórházba szállítják.

H. Csanád Jutas (szül.1988. 10. 26.), Kulcs, Hegyalja u. 5. sz. alatti lakos, aki megölte az édesapját, a nagyszüleit és a bátyját is

 

A sérültekről

Megoperálták azt a nőt, akit a kulcsi családi tragédia helyszínéről a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba szállítottak; állapota stabil – mondta az intézmény orvos igazgatója péntek délután az MTI-nek.

Parrag József tájékoztatása szerint a 30-40 éves nőnek több sérülése volt, közülük az egyik életveszélyes lehetett volna, ha nem történt volna időben orvosi beavatkozás. A nő állapota jelenleg stabil, de az altatás utóhatása miatt kommunikálni egyelőre nem lehet vele – közölte az orvos igazgató.

A brutális gyilkosság hátteréről

Hideg Edit, az egyik szomszéd a helyszínen tartózkodó újságíróknak azt mondta, a kora délelőtti órákban egy vérző fejű ember saját lábán kijött a portáról és segítséget kért egy másik szomszédjától. A szomszéd veszekedést nem hallott, mert a ház messze van a többitől, a telken beljebb áll. Hozzátette: tudomása szerint öten laktak a házban, a lakók zárkózottak voltak, nem tartották a kapcsolatot a község lakosaival.

A község polgármestere, Kiss Csaba korábban úgy nyilatkozott, hogy a helyszínről két embert vittek el a mentők, de azt nem tudja, felnőttekről vagy gyerekekről van-e szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik