Belföld

Kulcsi mészáros: A családom halálos ellenségemmé vált

Részletes beismerő vallomást tett az a 24 éves férfi, aki péntek reggel lemészárolta négy családtagját., Kulcson.

Egy háromszintes családi házban négyen meghaltak és hárman súlyosan megsérültek pénteken. Már az elsődleges adatok alapján kiderült, hogy a bűncselekmények elkövetésével az egyik családtag, a 24 éves H.Cs.J. gyanúsítható. A férfit rövid időn belül a helyszín közelében a TEK Műveleti Főosztály tagjai elfogták. Ellenállást nem tanúsított. Mivel sérülések voltak rajta, először a Dunaújvárosi Kórházba szállították. Onnan átszállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, majd később Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol kihallgatták, és ezt követően bűnügyi őrizetbe vették.

Mint az a helyszíni szemle adatai, valamint vallomása alapján kiderült, cselekményét előre kitervelten, különös kegyetlenséggel követte el. Tettét nem bánta meg. A Fejér megyei nyomozók kezdeményezték a férfi előzetes letartóztatását.

A tragédia és annak előzményei

Az első bejelentés pénteken reggel 08 óra 40 perckor történt. Egy ismeretlen férfi volt az, aki a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság épületében megjelent, majd az ott tartózkodó fegyveres biztonsági őrnek azt mondta, hogy Kulcson fenyegetőzés és “késsel hadonászás” van. A férfi azonban anélkül, hogy az általa elmondottakat a rendőrök pontosíthatták volna, adatai hátrahagyása nélkül elhagyta az épületet. Később derült ki, hogy ő volt az az 56 éves férfi, akit később az elkövető szintén megsebesített, amikor a család segítségére sietett.


A családi tragédia helyszíne

A következő bejelentés telefonon keresztül érkezett a rendőrségre 09.00 óra előtt néhány perccel Kulcsról. A bejelentő annyit mondott a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletesének, hogy egy férfi rohant ki vérző fejjel a Hegyalja utca egyik lakóházából és azt kiabálta, hogy:”leszúrkodott mindenkit”.

A gyilkosság helyszíne

Ezt követően érkeztek a helyszínre a járőrök, akik azt látták, hogy a kulcsi épületben három személy elhunyt, míg két nő súlyosan megsérült és sokkos állapotban van. A negyedik elhunytat később találták meg a ház mögött. A harmadik sérült pedig az a férfi volt, aki a szomszédoktól kért segítséget. Az elkövető a rendőrök kiérkezésekor már nem volt a helyszínen, időközben elmenekült.

A helyszínre érkező mentők a sérülteket ellátták, majd a 63 éves asszonyt életveszélyes állapotban Budapestre, az Állami Egészségügyi Központba szállították, a 36 éves nőt súlyos sérülésekkel Dunaújvárosba, a Szent Pantaleon Kórházba, míg az utcára menekülő 56 éves férfit Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Szent György Kórházba vitték.

Az elkövető menekülése miatt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője úgy döntöttt, hogy a Kulcsról kivezető utakat a rendőrök lezárják. A helyszínen több száz rendőr volt, köztük a TEK több műveleti egysége.

Az elfogásról
12.00 órakor a TEK emberei a ház mögötti erdős területen, a növényzet között fekve megtalálták a keresett férfit. Elfogása során ellenállást nem tanúsított. Mivel több sérülés volt rajta, ezért ellátása miatt a Dunaújvárosi Kórházba szállították a rendőrök. Később kiderült, hogy nyolc napon túl gyógyuló kartörést szenvedett, illetve több vágott sérülés is volt rajta, amiket – elmondása alapján – a bűncselekmények elkövetése közben szerzett. A kórházból először a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra szállították, majd ezt követően került át Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol megtörtént gyanúsított kihallgatása.

Nem bánta meg tettét a gyilkos – a brutális mészárlás részletei

A Fejér megyei nyomozók négy rendbeli befejezett, míg három rendbeli kísérleti szakban maradt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésével gyanúsították meg. Kihallgatása során részletes, beismerő vallomást tett. A bűncselekmények elkövetését elismerte. Tettét nem bánta meg. Mint elmondta, hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket.

Mint az a helyszíni szemle adatai, valamint a férfi vallomás alapján kiderült, a családtagokat külön időpontokban és a házon belül különböző helyiségekben ölte meg.

Az első támadás a 34 éves bátyját érte még szerdán délután. Testvérével egy korábban vásárolt nyílpuskát akartak kipróbálni a ház közelében lévő egyik félkész ingatlanban, amikor a fivér egy késsel hátulról megszúrta bátyját. Az ezt követően kettejük között kialakult dulakodás során többször meg is vágta a késsel testvérét, aki ennek során életét vesztette. A bűntényt egyik családtagja sem vette észre. Miután meggyőződött arról, hogy a bátyja meghalt, átöltözött és megmosakodott.

A nagyszüleire másnap, azaz csütörtökön támadt rá. A 87 éves nagypapát este behívta a könyvtárszobába, majd először puszta kézzel, később egy rugós késsel támadta meg. Miután meghalt, a 83 éves nagymamát szúrta meg többször egy disznóölő késsel a hálószobájában. A bűncselekmény során ő is életét vesztette.

A többi családtaggal pénteken áramütéssel szeretett volna végezni. Be is vezette az emeletre vezető ajtó kilincsébe az áramot, ami miatt a házban áramszünet ugyan keletkezett, de áramütés senkit nem ért. Ezt követően ment fel 36 éves nővére szobájába, akire szintén késsel támadt rá. Cselekményét azonban nem tudta befejezni, mert a nő kiabálására a szülők annak segítségére siettek. Ezt követően alakult ki dulakodás a 60 éves apa és fia között. Ekkor került elő egy bozótvágó kés, amivel először apja próbált védekezni, de végül fia azzal és egy másik késsel őt is megölte. Ezt követően támadt rá ugyanezen eszközökkel a 63 éves édesanyjára is, aki a támadás során életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A nővérének mindeközben sikerült barátját, az 56 éves rácalmási férfit értesíteni a történtekről és segítséget kérni tőle. A férfi először a fentiekben taglaltak alapján a rendőrségre ment, majd a rendőri segítség megvárása nélkül és adatai hátrahagyása nélkül ezt követően a kulcsi házhoz ment egy bottal a kezében. Amikor az elkövető őt meglátta, egyből őt is megtámadta a bozótvágóval. Ennek során sérült meg ő is súlyosan, de sikerült elmenekülnie, majd a szomszédoktól segítséget kérnie.

A rendőrök a több órás helyszíni szemle során lefoglalták a férfi által a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket. Két bozótvágót, két kést és egy bicskát.

Az elsődleges pszichiátriai vizsgálat alapján a gyanúsított azonnali kényszergyógykezelése, elmeorvosi megfigyelése nem vált szükségessé, azonban a későbbiek folyamán elmeorvosi vizsgálatára sor fog kerülni.

A 24 éves H.Cs.J.-t – aki a korábbiak folyamán nem került a rendőrség látókörébe – a Fejér megyei nyomozók kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására, mellyel kapcsolatos bírói meghallgatásra vasárnap lesz.

A műtéteket követően jobb állapotban van a Fejér megyei Kulcson péntek délelőtt történt családi tragédia három sérültje közül kettő, azok, akiket Székesfehérvárra és Dunaújvárosba szállítottak – tájékoztatták az intézmények ügyeletvezetői szombat délután az MTI-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik