Közélet

Társai is voltak a körúti késelőnek

rabolt pénz (érmebolt, rabolt pénz)
rabolt pénz (érmebolt, rabolt pénz)

A támadás indokolatlanul brutális volt a rendőrség szerint. A tettesek tagadnak.

Ahogy arról a Hír24 elsőként beszámolt, elfogták a rendőrök azt a férfit, akit a hétfői, Erzsébet körúton történt késelésbe torkolló rablással gyanúsítanak. A rendőrség a részletekről kora délután, sajtótájékoztatón számolt be: eszerint a  szurkálónak a „háttérben” két társa is volt. A társaságra kedd este és szerda hajnalban csaptak le.

A gyanú a megkéselt boltvezető egyik volt üzletfelére terelődött, rajta keresztül pedig a rendőrök eljutottak a másik két férfihoz is – hangzott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdai sajtótájékoztatóján.  Mindhárom gyanúsított debreceni, egyikük mindössze 19 éves, míg cinkosai 35 illetve 50 évesek. A házkutatáskor a rendőrök megtalálták náluk az üzletben zsákmányolt használaton kívüli bankjegyeket, illetve érmeket – összesen 70 ezer forint értékben.

A rendőrség szerint a támadás indokolatlanul brutális volt, az egyik szúrás 15 centiméter mélyre hatolt. A boltvezető azóta több műtéten is átesett, de szerencsére állapota megengedte, hogy beszéljen a rendőrökkel, így hasznos információkkal segítette a nyomozást.

A három férfi mindent tagad. Ellenük nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete miatt indult eljárás. A rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik