Közélet

Tömegbaleset az M5-ösön: 6-an életveszélyben

baleset (baleset)
baleset (baleset)

Hozzátartozók is érkeztek a géppel.

Leszállt a román légierő gépe péntek délután 4 óra előtt Budapesten, a Liszt Ferenc-repülőtéren – közölte a Budapest Airport kommunikációs igazgatója.  A gépen egy orvos csoport érkezett, hogy segítséget nyújtson a hajnali, M5-ösön történt tömegbaleset sérültjeinek. Hardy Mihály úgy tudja, az érintettek hozzátartozói is velük jöttek.

Victor Ponta román miniszterelnök a tragédia után jelentette be, hogy útnak indítják a gépet Budapestre. Aki szállítható állapotban van, azt haza is viszik.

Hardy Mihály közölte, a gép fogadása különleges szervezést igényelt, hiszen ilyen esetben rendőri felvezetést kapnak az utasok, akiknek a biztonságát is garantálni kell, illetve különleges okmányellenőrzésen is át kell esniük.

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

Megfelelő ellátást kaptak

Közben az egészségügyi államtitkár bejelentette, a sérültek megfelelő ellátást kaptak, zavartalan, korrekt ellátás folyik. Elmondta, 33 sérült ellátásáról kellett, illetve kell gondoskodni, a kórházakban lévő betegek állapotát folyamatosan figyelemmel kísérik. Emellett részvétét fejezte ki a balesetben elhunyt három román állampolgár hozzátartozóinak.

Három román állampolgár halt meg

A baleset hajnalban történt, három román állampolgár halt meg, két férfi és egy nő. Több kórház is fogadott betegeket,  a Merényi Gusztáv, a Péterfy Sándor utcai, a Honvéd és a ceglédi kórház orvosai számtalan műtétet hajtottak végre a nap folyamán. A legtöbb sérült csonttörést, hasi- illetve gerincsérülést szenvedett. A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet szerint hatan vannak életveszélyes állapotban.

Még mindig döcögős

Bár a helyszínelésnek és az útzárnak már jó ideje vége, az Útinform  tájékoztatása szerint az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a két M0-s autóúti csomópont között továbbra is erős a forgalom, emiatt több kilométeres torlódás alakult ki. Azt mondják, érdemes már a 30-as kilométernél az ócsai csomópontban letérni az autópályáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik