Közélet

Egy nappal a baleset előtt kezdett inni Rezesová

Eva Rezesová, szlovák gázoló (rezesová, )
Eva Rezesová, szlovák gázoló (rezesová, )

A tavaly augusztusban négy ember életét követelő ütközés vétkese már a balesetet megelőző napon sem volt józan.

Már egy nappal a négy ember halálát okozó baleset előtt ivott Eva Rezesová – írja a Blikk.

A lap információi szerint a nyomozati anyagokban az szerepel, hogy a szlovák milliomosnő már déltájban sörözött és borozott. Ezzel szemben ő azt állítja, hogy csak a karambol után, a nagy ijedtségre ivott a nála lévő vodkásüvegből.

A lap egyik rendvédelmi forrása elmondta: a nő véré­ben 1,55 ezred volt a véralkoholszint, ami közepesen ittas állapotot jelent. Az adatok alapján Rezesová az italozást még Szlovákiában kezdte el, ahol egészen estig tartózkodott. Ezt támasztja alá az is, hogy volt férje a szlovák rendőröknek elmondta, nála már illuminált állapotban jelent meg autójával volt párja.

A szlovák nő tőle indult Magyarországra 2012. augusztus 21-én, ahol BMW terepjárójával az M3-as autópálya 44-es kilométerszelvényénél ittasan fékezés nélkül csapódott bele az előtte haladó Fiat Puntóba.A balesetben a másik autóban utazó négy ember életét vesztette.

A tragédia miatt a Budakörnyéki Járási Ügyészség emelt vádat Rezesová ellen. Az előzetes letartóztatását töltő nőt több ember halálát okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetéssel vádolják. A per augusztus 27-én kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik