Közélet

Tömegverekedés egy illegális kutyatelepen

illegális kutyatelep (kutya, eb, kutyatelep, sintértelep, menhely, )
illegális kutyatelep (kutya, eb, kutyatelep, sintértelep, menhely, )

A balhét a telep üzemeltője kezdte, amikor rátámadt egy aktivistára. A nő fejét egy kocsi csomagtartójába verte.

A Tetovált Állatmentők, a Siófoki Állatvédő Alapítvány és a Julius-K9 aktivistái azért mentek Pétfürdőre, hogy felmérjék a telepen tartott állatok állapotát, ha kell, ellássák őket, ellenőrizzék a chipjeiket.  A környéken bóklászó kiskutyákat összegyűjtötték, autóba tették. Így várták a rendőröket és a hatósági állatorvost. Szerencsétlen módon azonban a területre őket megelőzve érkezett a telep üzemeltetője, és üvöltözve rárontott az egyik önkéntes állatvédőre, aki az összegyűjtött kiskutyák mellett állt.

A férfi, miközben a nő fejét többször a csomagtartó ajtajába verte, a másik kezével a raktérből kidobálta a kölyökkutyákat. A hölgy segítségére sietett férje, valamint két Tetovált Állatmentő, de így is csak percek alatt tudták megfékezni a támadót.

Ezután további 20 perc szócsata következett, a férfinak esze ágában sem volt együttműködni az állatvédőkkel. “Ezek a kutyák itt fognak megdögleni!” – üvöltötte. Végül a kiérkező rendőrök akadályozták meg a további verekedést.

A helyszínre érkező hatósági állatorvos – aki láthatóan jó kapcsolatot ápol a telep tulajdonosával – a helyszínen azt nyilatkozta, hogy a kutyák tartási körülményei a jogszabályoknak megfelelnek. A chipleolvasás és az oltási könyvek ellenőrzésekor azonban kiderült, hogy a 27 kutyából háromnak van csupán azonosító chipje. Ebből kettő olyan tulajdonosokhoz vezet, akik már egy éve keresik eltűnt kedvencüket. Oltási könyve összesen csak 9 kutyának volt, 2011-es oltásokkal. A kilenc könyvből hét az egyik hajléktalan telepőr nevére szólt, aki a kutyák nevét sem tudta. A telepen nincs vízvételi lehetőség, sem a kölyökkutyák ápolásához szükséges eszköz vagy élelem. Ráadásul a terület ilyen jellegű használatára, konténer elhelyezésére nincs engedély.

A Julius-K9 tulajdonosa az esetről  így nyilatkozott: “Amennyiben ilyen esetekben szemet hunyunk, és állatok szenvedései fölött lépünk át, akkor akarva-akaratlan támogatjuk azok okozóit. Személyesen is érintett vagyok a pétfürdői illegális állattelep ügyében, mivel M. László, akiről a helyi lakosok csak félelemmel beszélnek, nem csupán az állataival bánt gyalázatos módon, hanem megütötte a feleségemet is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik