Közélet

Gyilkolt, túszul ejtette gyerekeit, öngyilkos lett

Rendőrség (rendőrség)
Rendőrség (rendőrség)

A lövöldöző állítólag azzal fenyegetőzött, hogy ha valaki megpróbál bemenni a házába, lelövi a gyerekeket.

Lövöldözés volt Várpalotán, egy családi házas városrészben. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint vasárnap reggel 7 óra körül a Krúdy Gyula utcában K. Imre helyi lakos a nála lévő feltehetően sörétes vadászfegyverből több lövést adott le a szomszédos családi házban tartózkodókra.

Egy férfi a helyszínen meghalt, egy nőt a mentők életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba. A bűncselekmény elkövetése után az 58 éves férfi hazament és bezárkózott saját otthonába. A Terrorelhárítási Központ munkatársai 9 óra 40 perc körül  bejutottak K. Imre házába és megállapították, hogy a férfi öngyilkosságot követett el – írja a police.hu, amely szerint a helyszíni szemle jelenleg folyamatban van.

Az Index egyik olvasója azt írta, hogy a férfi korábban bezárkózott gyermekeivel, és azzal fenyegetőzött, hogy ha valaki megpróbál bemenni, lelövi őket. „Rengeteg kommandós golyóálló mellényben, kutyákkal” érkezett a helyszínre, írta egy másik olvasó.

Várpalota polgármestere úgy tudja, engedéllyel tartott fegyvere volt a férfinak. Talabér Márta (Fidesz-KDNP) ennek alapján valószínűsítette, hogy a tettes vadász lehetett. A polgármester végtelenül sajnálja a történteket, és azt, hogy az emberek nem tudják kezelni konfliktusaikat, az erőszakos megoldást választják. Ő nem ismerte közelebbről az 58 éves elkövetőt, de tapasztalata az, hogy az utóbbi időben az emberek képtelenek ügyes-bajos dolgaikat megfelelően kezelni. Példaként említette, hogy egy másik szomszédvita során egy férfi napi rendszerességgel zaklatja különféle módon a szomszédját és felszólításra sem hajlandó abbahagyni, míg az egyik parkban gépzsírral kenték be a padokat.

Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke azt mondta, a várpalotai lövöldöző nem volt tagja a helyi vadásztársaságnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik