Közélet

Meghalt a várpalotai ámokfutó másik áldozata is

vadaszpuska(5)(960x640).jpg (vadászpuska, fegyver, )
vadaszpuska(5)(960x640).jpg (vadászpuska, fegyver, )

A 68 éves nő a kórházban halt bele sérüléseibe. A polgármester úgy tudja, az elkövető engedéllyel tartott fegyvert. A lövöldöző nem tagja a helyi vadásztársaságnak.

Meghalt a vasárnap reggeli várpalotai lövöldözés másik áldozata is, a 68 éves nő a veszprémi kórházban belehalt sérüléseibe – közölte Anda György, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója. A megyei főkapitány-helyettes elmondta: vasárnap fél nyolc előtt lakossági bejelentést kaptak arról, hogy valaki lövöldözik Várpalotán, a Krúdy Gyula utcában. Reggel 7 óra körül K. Imre több lövést adott le a szomszédos családi házban tartózkodókra.

Mire a rendőrök a helyszínre értek, a mentők egy 68 éves nő és egy 38 éves férfi életéért küzdöttek. A férfi már a helyszínen meghalt. Anda György cáfolta, hogy az elkövető túszul ejtette a családját. Mint mondta: családtagjai nem voltak a gyilkosság helyszínén. Élettársa és egyik gyereke a szomszédban lévő házukban tartózkodott, de semmit nem tudtak a történtekről; őket a rendőrség hozta ki az épületből.

A bűncselekmény után az elkövető hazament és bezárkózott a saját otthonába. A Terrorelhárítási Központ munkatársai 9 óra 40 perc körül bejutottak az 58 éves helyi férfi házába, és megállapították, hogy öngyilkos lett, felakasztotta magát. A rendészeti igazgató kitért arra, hogy a rendőrség nagy erőkkel zárta körül a környéket. A bűncselekmény esetleges indítékairól, a tettes és az áldozatok közötti kapcsolatról a rendőrség egyelőre nem nyilatkozott.

Az MTI tudósítója a helyszínről kora délután azt jelentette: az utcát mindkét végén kordonnal zárták le, oda a helyszínelés miatt csak az ott lakókat engedik be. Nem mehettek be az utcába a rokonok sem, így a meggyilkolt asszony lánya sem, aki gyermekeivel érkezett és az édesapjával akart beszélni, ezért a férfit hívták ki hozzájuk. A bűncselekmény helyszíne egy csendes, családi házas övezetben van, Várpalota belterületén.

Várpalota polgármestere úgy tudja, engedéllyel tartott fegyvere volt annak a férfinak, aki vasárnap reggel a városban sörétes fegyverével egy férfit megölt, egy nőt súlyosan megsebesített, majd öngyilkos lett. Talabér Márta (Fidesz-KDNP) ennek alapján valószínűsítette, hogy a tettes vadászember lehet. A polgármester végtelenül sajnálja a történteket, és azt, hogy az emberek nem tudják kezelni konfliktusaikat, az erőszakos megoldást választják.

Ő nem ismerte közelebbről az 58 éves elkövetőt, de tapasztalata az, hogy az utóbbi időben az emberek képtelenek ügyes-bajos dolgaikat megfelelően kezelni. Példaként említette, hogy egy másik szomszédvita során egy férfi napi rendszerességgel zaklatja különféle módon a szomszédját és felszólításra sem hajlandó abbahagyni, míg az egyik parkban gépzsírral kenték be a padokat.

Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke azt mondta, a várpalotai lövöldöző nem volt tagja a helyi vadásztársaságnak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik