Közélet

Halál kísérte a hétvégét az utakon

baleset (baleset, )
baleset (baleset, )

Egymást érték a balesetek a hétvégén, ezek sok esetben tragédiával végződtek, de számos helyszínen három-négy sérültet is el kellett látniuk a mentősöknek. Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfő reggeli összesítése szerint pénteken, szombaton, illetve vasárnap összesen 175, sérüléssel járó balesetnél intézkedtek a rendőrök, sőt, összesen kilencen vesztették életüket. Hatvan ember súlyos, további 106 pedig könnyebb sérülésekkel került kórházba. Autós, motoros, gyalogos – egyikük sem úszta meg. Volt cserbenhagyás, félresiklott rally, felelőtlen száguldozók és úttesten közlekedő gyalogos, de még végzetes durrdefekt is.

Halálos balesettel indult a péntek a rettegett 4-es főúton, Kisvárda és Ajak között. Az egyik sofőr olyan súlyosan megsérült, hogy már nem tudták megmenteni. A karambolban többen megsérültek. Nem sokkal később mentőhelikopter landolt az M3-ason, Mezőkövesd közelében, ahol egy teherautó és egy mikrobusz ütközött. Három embert kellett sürgősen ellátni.

Délután Budapesten történt súlyos baleset, autóval ütközött egy motoros a XVI. kerületben. Egy kereszteződésben hajtottak egymásnak, a kétkerekű sofőrje súlyosan megsérült. Egyes hírek szerint a kocsi vezetője a történtek után meg sem állt, elhajtott a helyszínről.

A szombat sem kezdődött békésebben, reggel az M7-esen szalagkorlátokat tarolt le egy kocsi, a Kőröshegyi völgyhíd előtt. Először a jobb, majd a bal oldali kordonnak ütközött. A sofőr kórházba került. Alig pár órával később kamion ütközött egy autónak Kondorosnál, durrdefektet kapott, és átsodródott a szemközti sávba. Az autósnak esélye sem volt, a helyszínen meghalt.

Kora délután lángoló kétkerekűt oltottak a tűzoltók az M5-ösön, két motor haladt egymás mögött, amikor a külső sávból egy kocsi érkezett és elsodorta őket. Mindkét motoros megsérült. Végzetes baleset történt Kiskunlacházán, egy autóversenyen is. Az egyik résztvevő gázolta halálra a rally egyik rendezőjét, egy 50 éves férfit. Egy idős nőt pedig a fővárosi Gubacsi hídon ütött el egy teherautó.

Fotók: MTI

Hasonlóan szomorú eseményekkel folytatódott a délután is. A 471-esen egy ember meghalt, négyen megsérültek, míg a 4-esen hét embert láttak el a mentősök. Előbbi balesetben egy nő vesztette életét, három gyermek édesanyja. Többen megsérültek, köztük az áldozat párja és két gyermekük is. A dehir.hu értesülései szerint  versengő autósok felelősek a tragédiáért. Az egyik száguldozó hajtott bele a család kocsijába. Karambol történt a 4-es számú főút Abonyt elkerülő szakaszán, ott egy kisbusz és egy kocsi hajtott egymásnak. Összesen hét embert kellett ellátni.

Ennyi maradt a család kocsijából

Vasárnap hosszú órákig helyszíneltek a rendőrök az M7-es autópályán, a 6-os és az 51-es főúton is. A sztrádán, Eszteregnyénél csapódott vízelvezető árokba egy autó. A jármű megpördült és az oldalán állt meg. A sofőr meghalt,  míg három utasa súlyos állapotban került kórházba. A 6-os főúton, Szépvölgyesnél ugyancsak árokba csapódott egy kocsi. Három ember sérült meg. Az 51-esen Dömös és Tass között három kocsi karambolozott, szintén három embert kellett ellátni.

Halál az M7-esen

A késő délutáni jégverés is megtette a magáét: Nyíregyházánál, az M3-ason négy kocsi karambolozott a rossz látási viszonyok között. Két embert szállítottak kórházba. Ők túlélték, viszont egy autós meghalt a vihar sújtotta Szabolcsban. A sofőr Gávavencsellőn ütközött össze egy távolsági busszal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik