Közélet

Gigászi jégdarabok, karambol és viharkárok Szabolcsban

lebontott tető (viharkár, szél, vihar)
lebontott tető (viharkár, szél, vihar)

Négy autó ütközött össze Nyíregyházánál, a városra délután csapott le a vihar, jégesővel.

A szabolcsi Vaján is lecsapott vihar és a jégeső, háztetőkett tépázott, bontott meg. Csaknem hatvan házat ért kisebb-nagyobb kár, néhány pedig teljesen lakhatatlanná vált a vasárnap délutáni vihar következtében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vaján – közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. Az önkormányzat harmincnyolc embert ideiglenesen a helyi közösségi szálláson helyezett el.

Két embert láttak el a mentők, egyiküket végül kórházba vitték. A helyszínre hat kocsival 29 tűzoltó vonult, a kárelhárítás javában tart. Volt ahol borsó, míg másutt cseresznye nagyságű darabok estek.

Baleset miatt helyszínelnek a rendőrök az M3-as atópályán, a 228. kilométerszelvénynél. Összesen négy autó ütközött össze eddig tisztázatlan okból, Nyíregyházától mindössze öt kilométerre. Az elsődleges adatok szerint a karambolban ketten sérültek meg,

A rendőrség tájékoztatása szerint ekkor eső, jégeső zúdult a térségre, jelentősen megváltoztatva az út- és látási viszonyokat. Az érintett szakaszon jelenleg csak félpályán haladhat a forgalom.

Tudósítónk arról számolt be, hogy Nyíregyházán hosszú percekig mogyoró nagyságú jégdarabok hullottak,  majd az eső kezdett rá. A vihar délután 4 óra körül érte el a várost.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik