Közélet

Drámai részletek a halálra éheztetett kisgyerekről

agard(1)(960x640)(1).jpg (agárd, )
agard(1)(960x640)(1).jpg (agárd, )

A Blikk szerint az alig másfél éves Benjáminnak egy veleszületett betegséggel is együtt kellett élnie.

A kór miatt a gyerek különböző testi rendellenességektől is szenvedett, azonban a lap azt állítja, orvos sosem látta, nem próbálták meg hagyományos módon kezelni, esetleg féken tartani a betegségét, ehelyett a természetes étrend gyógyítónak vélt hatására bízták a kicsit.

A Blikk információi szerint több természetgyógyász is próbált segíteni, hisz a bajt a szülők is észrevették. A kisfiú négy hónapos koráig úgy fejlődött, mint bármelyik gyermek.

Ezután azonban fogyni kezdett, majd több foga kihullott. Az ijesztő jelek ellenére egyetlen olyan orvos sem vethetett rá pillantást, aki segíthetett volna – állítja a lap.

A kicsit az anyatejen kívül biogyümölcsökkel etették, így próbálták gyógyítani, de egy idő után már szopni sem tudott rendesen. Benjámin az orvos szakértők szerint mindössze négy és fél kilogrammot nyomott halálakor, holott ebben a korban legalább kétszer annyinak kellett volna lennie.

A szülők kihallgatható állapotban vannak, tudják és átérzik, hogy kisfiuk elhunyt. Benjáminnal valóban voltak problémák, de az apa és az anya úgy vélik, minden tőlük telhetőt megtettek. Igyekeztek mindennapi felügyeletet biztosítani a beteg fiúnak – mondta el a Blikknek korábban Molnár Marcell ügyvéd.

Felmerült, hogy a szülőkön és a gyerek környezetén kívül a gyermekvédelmi riasztási rendszer elégtelen működése is felelős a kicsi haláláért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik