Közélet

HIV-per: családanyát is megfertőzhetett K. Zoltán

birosag(210x140)(18).jpg (bíróság, )
birosag(210x140)(18).jpg (bíróság, )

Egy családanya lehet az első magyarországi HIV-per koronatanúja – írja a Blikk. Az asszony maga jelentkezett a hatóságoknál, hogy tanúskodni szeretne K. Zoltán ellen.

Mint arról korábban beszámoltunk, a két partnernőjét is megfertőző férfi ügye hét évvel ezelőtt kezdődött. Az ügyészség vádja szerint K. Zoltán HIV-vírussal fertőzte meg volt feleségét és volt barátnőjét. A bíróságok nem tudnak dűlőre jutni abban, hogy a férfi szándékosan okozott-e maradandó egészségkárosodást.


Fotó: MTI / Füzesi Ferenc

Korábban egy bíró felmentette a vádlottat, mondván, az influenzások ellen sem indítanak büntetőeljárást, ha közösségbe mennek. Az ügyészség képviselője akkor a bűnösség megállapításáért fellebbezett, így a per folytatódott. A másodfokon tárgyaló bíróság az előző ítéletét hatályon kívül helyezte, és az elsőfokú bíróságot új eljárás lefolytatására utasította.

A Blikk úgy tudja, ezúttal egy családanya tanúskodik K. Zoltán ellen, aki a férfi volt feleségének az interneten „HIVbosszú” néven futó blogján jelentkezett az év elején. A napilap információi szerint a nő beszámolt arról, hogy akkor csábította el a fiatalember, amikor már javában folyt a per. Azt azonban elfelejtette vele közölni, hogy ő a bűncselekmény vádlottja. K. Zoltán azt sem árulta el neki, hogy HIV-fertőzött, így a szexuális együttlétek során nem védekeztek a betegség ellen.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a férfi megfertőzte-e a nőt. A családanyát májusban hallgatja meg a bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik