Belföld

Ismét gyereket vár a HIV-fertőzött nő

kismama (terhes )
kismama (terhes )

A Blikk szerint újra anyai örömök elé néz Magyarország első HIV-botrányának egyik áldozata.

A 32 éves nő korábban mesterséges megtermékenyítéssel szült már gyereket – írja a lap. Az asszony vidéken kezdett új életet. Kisfia egy éve született, egészséges. Most újra átesett a megtermékenyítésen. Közben tovább pereskedik a férfi ellen, aki szerinte szándékosan fertőzte meg a HIV vírussal.

Az első magyar AIDS-per évek óta zajlik. A bíróságok nem tudtak dűlőre jutni abban, hogy K. Zoltán szándékosan okozott-e maradandó egészségkárosodást volt feleségének és volt szerelmének. A tárgyalást nemrégiben harmadjára kezdték újra, de a zárt tárgyalás ismét húzódik, ezúttal – a lap információi szerint – éppen a nő új terhessége miatt.

HIV-fertőzésnél ugyanis az új élet kihordása veszélyekkel jár – noha gyógyszerekkel biztosítható, hogy a születendő gyermek ne legyen fertőzött –, így a nő szinte ki sem tud mozdulni a lakásból. Így nem zárható ki, hogy a tárgyalás folytatásával megvárják Gabriella szülését – írja a Blikk.

Korábban egy bíró felmentette a vádlottat, mondván, az influenzások ellen sem indítanak büntetőeljárást, ha közösségbe mennek. Az ügyészség képviselője akkor a bűnösség megállapításáért fellebbezett, így a per folytatódott. A másodfokon tárgyaló bíróság az előző ítéletét hatályon kívül helyezte, és az elsőfokú bíróságot új eljárás lefolytatására utasította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik