Közélet

Nagy halakra csaptak le Győrben

szinesfem-kereskedok(210x140)(2).jpg (színesfém-kereskedők)
szinesfem-kereskedok(210x140)(2).jpg (színesfém-kereskedők)

14 fémkereskedőt tartóztattak le, a részleteket csak pénteken árulják el, de sejtetik, hogy nagy, határon átnyúló ügyről van szó.

A hétfőn elfogott emberek előzetes letartóztatásról csaknem 7 órán át tárgyaltak szerdán a járási bíróságon. Minden gyanúsított fellebbezést jelentett be, így a döntések nem jogerősek.

Az előzetes letartóztatást egyebek mellett „az eljárás különös tárgyi súlya” indokolja, vagyis nagy fogásról van szó, részletekről viszont csak két nap múlva tájékoztatnak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által péntekre hirdetett sajtótájékoztatót, azon szlovák és cseh rendőri vezetők is részt vesznek majd. Ebből arra lehet következtetni, hogy határokon átnyúlik az ügy.

Szigor a bíróságon

Az MTI tudósítója szerint szerda reggel egy órán keresztül szállították egyesével a gyanúsítottakat a bíróságra.  Az épület előtt több ügyvéd és vagy két tucat hozzátartozó várakozott. Utóbbiak között néhányan a zárt rendőrségi járművekbe bekiabálva próbáltak kapcsolatba lépni rokonukkal.

A média munkatársai az épületnek egy “melegedővé” alakított szobájába mehettek csak be. Egy bírósági alkalmazott közlése szerint kizárólag az ügy érintetteit és a védőket engedték arra az emeletre, ahol a meghallgatások folytak.

Nagyhalakat fogtak

A Kisalföld című megyei napilap keddi számában írt arról, hogy több tucat embert vittek el az adóhatóság munkatársai abban az egész napos hétfői akcióban, amelyet egy “ismert, főleg fémhulladék-kereskedéssel foglalkozó család” több ingatlanjánál hajtottak végre. Más források szerint ezek a nagy házak mind a fémből jöttek össze.

A lap érdeklődésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem cáfolta a hírt, de csupán annyit közöltek, “nagyon jelentős akcióról van szó”

A lap percről-percre tudósított a mai bírósági eseményről, képekkel.

Augusztusban ugyancsak Győrben másfél milliárd forintra bírságoltak egy fémkereskedőt engedély nélküli felvásárlás miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik