Belföld

Bűncselekményből származik a többtonnányi vas- és rézhulladék

A fémhulladék egy részét a GYSEV Zrt.-től az acsádi vasútállomás térségében ellopott rézkábelek teszik ki, melyeket ezután illegálisan árusítottak a szombathelyi fémkereskedésben.

Bűncselekményből származik annak a többtonnányi vas- és rézhulladéknak a jelentős része, amelyet a napokban leleplezett szombathelyi illegális fémkereskedésben találtak – közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.
A nyomozás során a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vasúti alosztályának nyomozói megállapították, hogy a fémhulladék egy részét a GYSEV Zrt.-től az acsádi vasútállomás térségében ellopott rézkábelek teszik ki, ezeket egy helyi férfi vásárolta fel, ezért orgazdaság miatt indul büntetőeljárás ellene – közölte Leibinger Eszter, a megyei főkapitányság szóvivője.

A rendőrség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai közös ellenőrzésük során a magáningatlanon 2,3 tonnányi vas- és rézhulladékot találtak – tájékoztatott közleményében.
A vasúttársaság sérelmére elkövetett bűncselekmény, lopási sorozat és az azzal összefüggő orgazdaság vizsgálatát a rendőrség, míg az illegális színesfém-kereskedelemmel kapcsolatos eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytatja – fűzte hozzá a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik