Belföld

Illegális fémkereskedőt fogtak Vasban

Egy szombathelyi magáningatlanon több mint 2 tonna vas- és rézhulladékot találtak a pénzügyőrök. Az hatóság vizsgálja, hogy a fémhulladék bűncselekményből származik-e.

Engedély nélkül vásároltak fel nagy mennyiségben fémhulladékot egy szombathelyi magáningatlanon – közölte Cséve Szabolcs, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Vas Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának a szóvivője kedden az MTI-vel.
A főhadnagy tájékoztatása szerint az ingatlanon a rendőrség és az igazgatóság munkatársai ellenőrzést tartottak, ennek során megállapították, hogy ott rendszeresen vásároltak fel fémhulladékot, viszont fémkereskedelmi engedéllyel az ingatlan tulajdonosa nem rendelkezett.

A pénzügyőrök összesen 2,3 tonnányi vas- és rézhulladékot, valamint három öntöttvas csatornafedelet találtak az illegálisan működő telepen. A hatóság az engedély nélkül végzett fémkereskedelem miatt közigazgatási eljárást indított, de azt is vizsgálják, hogy a talált fémhulladék bűncselekményből származik-e.
Az eljárás során az adóhatóság fémkereskedelmi engedély nélkül végzett tevékenység miatt bírságot szab ki, amelynek összege várhatóan az okozott kár szakértő által megállapított összegének a kétszerese lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik