Közélet

Mégis börtönbe küldik Sávoly Gergő támadóját

savoly-gergo-korhazban(210x140)(3).jpg (sávoly gergő, )
savoly-gergo-korhazban(210x140)(3).jpg (sávoly gergő, )

Bár a rendőrség és az ügyészség is úgy gondolta, a fiatalnak rács mögött a helye, a bíróság néhány napja még nem így látta.

Javítóintézet helyett börtönben tölti előzetesét a szigethalmi késelés gyanúsítottja. Erről a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn döntött. A végzés jogerős – közölte a törvényszék szóvivője. Kende Katalin tájékoztatása szerint a másodfokú tanács ezzel a döntésével helyt adott a Pest Megyei Főügyészség fellebbezésének.

Mint ismert, a szigethalmi sörözőben szilveszter éjszaka elkövetett késelés áldozatai sportolók voltak. Egyikük, Sávoly Gergő az MTK ökölvívó szakosztályának 18 éves, +90 kilós bunyósa, aki 2011-ben országos bajnok volt. Testét nyolc késszúrás is érte, közülük négy a szív környékét, az egyik majdnem átvágta a szívburkot. A másik sérültnek, a 19 éves Bozsányi Gergőnek pedig életmentő műtéten kellett átesnie. Felépülése hosszú időt vesz majd igénybe, és úgy fest, sérülései miatt a jövőben nem sportolhat versenyszerűen. Az ő támadóját még keresik.

A rendőrség kezdeményezte, hogy a 17 éves fiút helyezzék előzetes letartóztatásba, ezzel az állásponttal az ügyszség is egyetértett. A Budakörnyéki Járásbíróság azonban úgy találta, hogy a fiúnak a börtön helyett egyelőre elég a javítóintézet is. A bíróság csütörtök délutáni döntése ellen az ügyészség fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik