Közélet

Kardot rántott a rendőrökre

Kardot rántott a rendőrökre (kard, rendőr)
Kardot rántott a rendőrökre (kard, rendőr)

Egy féltékeny férfi ordibált kedd délelőtt a Sanoma székházának udvarán, majd kardot rántott a kiérkező rendőrökre.

A középkorú, fekete kabátos, sapkás férfi egyik kezében telefon, a másikban egy régi sétapálca volt. Élettársával szeretett volna beszélni, ezért párpercenként teli torokból elkiáltotta magát: Andrea!

A nő azonban nem reagált sem az ordibálásra, sem a telefonhívásokra.

A férfit a cég két dolgozója megpróbálta rávenni, távozzon, vagy legalább maradjon csendben, ám ő erre nem volt hajlandó. Utóbb rendőrök érkeztek a helyszínre, mire a férfi a sétapálcából egy hatvan-hetven centiméter hosszú kardot rántott elő, és megkérte őket, ne közeledjenek hozzá. Azt mondta, a fegyvert örökölte a nagyapjától, aki egy hasonló szituációban már megölte riválisát. Azt is hozzátette, hogy legszívesebben ő is végezne a nővel, de tudja, az bűncselekménynek számít.


A képre kattintva galéria nyílik – Fotó: Neményi Márton

A nyugodt rendőri fellépés azonban hatásos volt: a férfi röviden vázolta problémáját, hogy a nő már nem vele él. Végül a fegyverét is átadta a rendőröknek.

Sagyibó Melinda, az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának sajtóügyeletese a Hír24-nek azt mondta: a férfi a rendőri felszólításra átadta a fegyvert, így hivatalos személy elleni erőszak miatt nem vonják felelősségre. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult eljárás ellene. A harmadik kerületi kapitányságra állították elő: kihallgatják, de nem veszik őrizetbe.

Legutóbb november végén tartottak figyelemfelhívó felvonulást a nőkkel szembeni erőszak ellen, mivel Magyarországon évente egy kisebb településnyi ember hal meg a családon belüli erőszak miatt, és minden ötödik nőt érint a családon belüli erőszak valamilyen formája.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik