Közélet

A héten temetik Bencét

Szombaton vesznek végső búcsút a meggyilkolt felsőmocsoládi kisfiútól. Az ügyben nyárra várható ítélet. A gyanúsított mostohát ügyvédje sem védené, ha nem lenne muszáj.

Négy-hat hónap alatt lezárulhat a nyomozás, majd egy hónapig tart, amíg vádat emelnek, és utána újabb egy hónap, amíg kitűzik a tárgyalást. Jövő júniusban születhet meg az elsőfokú ítélet – nyilatkozta az MTI-nek Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék sajtószóvivője.

Nincs ember, aki védené

A gyermekgyilkossággal gyanúsított három ember közül eddig csak P. Erika tett részletes beismerő vallomást. Ügyvédje, Berlik Zoltán azonban nem árul el részleteket.

Arra a kérdésre, hogy kirendelt ügyvédként továbbra is ő látja-e el a gyanúsított védelmét, vagy – mint korábban felvetődött – fogadott ügyvéd védi majd az asszonyt, azt mondta: a gyanúsítottnak nincs elég pénze, hogy ügyvédet fogadjon, de “nem is találna senkit, aki elvállalná. Én magam sem vállalnám” – mondta, hozzátéve: kirendelt ügyvédként azonban kötelessége a legjobb tudása szerint ellátni a feladatát.

Az ügyvéd azt is elmondta, hogy elrendelték az igazságügyi elmeszakértői vizsgálatot és hogy a keddre tervezett helyszíni kihallgatás elmaradt.

Disznóölésre hivatkoznak a hajléktalanok

P. Erika két hajléktalan segítségét kérte Bence meggyilkolásához. Az 57 és a 41 éves férfi az utolsó időszakban sokat volt együtt. A PécsiStop azt írja, a gyilkosság estéjén a két férfi késő este ért vissza a hajléktalanszállóra. Ilyenkor a lakóknak egy füzetben jelezniük kell, miért késtek. A két hajléktalan azt írta, disznóvágáson voltak. Ezzel magyarázták azt is, hogy csupa sár a ruhájuk.

Szombaton lesz a temetés

November 10-én, a kaposvári Keleti temetőben vesznek végső búcsút a 11 éves Szita Bencétől.

Puskás Béla, a Somogy Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a család arról tájékoztatta őket, hogy nagyon sokan jelezték részvételi szándékukat, ezért arra kérték a rendőrséget, hogy legyenek a segítségükre a forgalomirányításban. Hozzátette: a temető parkolójában száz autónak tudnak helyet biztosítani. A sírkertbe három bejáraton is be lehet majd menni.

Az ügyvezető szerint legkevesebb ezren vesznek majd részt a temetésen, ezért minden kollégája ott lesz, hogy segítsen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik