Közélet

Végigsöpört a halál az utakon

Elsodort gyalogosok, tömegbaleset, karambolozó busz – valakinek esélye sem volt a túlélésre.

A rendőrség napokkal ezelőtt figyelmeztetett a veszélyekre. A havas, esős, hideg idő miatt azt kérték az autósoktól, fokozottan figyeljenek oda, vezessenek lassan, óvatosan, legyenek körültekintőek.

Ennek ellenére az elmúlt három napban – pénteken, szombaton, illetve vasárnap – pontosan négyszáz balesetnél kellett intézkedniük az egyenruhásoknak. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint sajnos volt, amely halállal végződött, négy balesetben öt ember vesztette életét a szóban forgó 72 órában. A kórházi ágyak sem maradtak üresen, 33-an súlyos, míg 83-an könnyű sérüléseket szenvedtek.

Ezeken felül 280 olyan baleset is történt, amikor senkinek sem esett baja, anyagi kár viszont keletkezett.

A csúszós út áldozata lett egy ember pénteken, Eger és Kerecsend között. Egy menetrend szerinti busz tartott Eger felé, amikor a vele szemben haladó autó megcsúszott egy kanyarban, és jobb elejével nekiütközött az utasokat szállító járműnek. A kocsiban egy férfi utazott, ő a helyszínen meghalt. A buszon senki sem sérült meg.

Szombaton a 8-as főúton, Hajmáskér környékén gázoltak el egy gyalogost. A férfi olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy már nem tudtak rajta segíteni.

A hétvége egyik legszörnyűbb tragédiája vasárnapra virradó éjszaka történt Dunaegyházán. Az áldozatok szintén gyalogosok. Egy autós négy embert gázolt el, közülük ketten a helyszínen belehaltak sérüléseikbe, míg két társuk kórházba került. Időközben a baon.hu arról számolt be, hogy hétfő hajnalban a kórházban az egyik sérült is életét vesztette. Az ittas sofőr így már három ember haláláért felelős.

Ugyanezen az éjszakán tömegbaleset történt az M5-ös autópályán. Összesen három kocsi ütközött egymásnak, az egyik utas – egy macedón nő – nem élte túl a karambolt. A kocsi négy utasa megsérült, köztük egy tízéves kislány és egy ötéves kisfiú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik