Közélet

Életfogytiglant kapott a gátlástalan „fagyasztóládás” gyilkos

kes(210x140)(2).jpg (kés, szurkálás, )
kes(210x140)(2).jpg (kés, szurkálás, )

Csaknem kéttucatszor megszúrta, többször fejber rúgta, majd elvágta a torkát – így végzett ismerősével az ecsegfalvi fiatal.

A jelenleg 25 esztendős gyilkos 2010 első felében munkanélküli volt, 28 ezer 500 forint rendszeres szociális segélyből élt. Korábban személyi kölcsönt vett fel, így ebből az összegből havonta 18 ezer a törlesztésre ment el, ezenkívül egyik barátjának is tartozott, legkevesebb tízezer forinttal.

A fiatal 2010 május 8-án este azt ígérte ismerősének, a pénzt még aznap éjjel megadja. El is látogatott hozzá, ám az ígért összeg nem volt nála. A lakás főzőfülkéjében magához vett egy 17 centis pengéjű kést, és nagy erővel hasba szúrta barátját. A férfi megpróbált védekezni, de hiába. Támadója háromszor fejbe ütötte, majd a késsel legalább huszonegyszer megszúrta. Az áldozat a földre zuhant, közben segítségért kiabált. A vádlott azért, hogy elhallgattassa, rátérdelt, és egyszerűen elvágta a nyakát.

A fiatal a brutális gyilkosság után kipakolta a házban lévő hűtőládát, hogy abban rejtse el a holttestet, majd összeszedte a házban található értékeket – köztük az áldozat bankkártyáját –,  és elhajtott barátja autójával. A vádlott később a lopott bankkártyáról több telefonkártyát is feltöltött.

Az ítélet szerint a nyereségvágyból ölő fiatalember kitartóan, gátlástalanul, emberi méltóságából kivetkőzve, kegyetlenül végzett áldozatával, „az átlagosnál nagyobb fájdalmat és szenvedést ” okozva neki. A vádlott az eljárás alatt elismerte tettét, ám az elkövetés módjáról és motívumáról többféle, egymásnak ellentmondó nyilatkozatot tett.

A táblabíróság nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit. Az ítélet életfogytig tartó börtön. A fiatal legkorábban harminc év után helyezhető feltételesen szabadlábra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik