Közélet

M3-as tragédia – őrizetben a szlovák exminiszter ittas lánya

baleset-m3 (ingyens, baleset m3-ason)
baleset-m3 (ingyens, baleset m3-ason)

A nőt ittas állapotban elkövetett, több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják.

A vér- és vizeletminta vizsgálata alátámasztotta, amit az alkoholszonda is jelzett: a 35 éves nő ivott, mielőtt belerohant az előtte haladó magyar rendszámú Fiat Puntóba, miközben az egy kamiont előzött.

Hogy a BMW sofőrjének vérében mennyi alkohol volt, egyelőre nem tudhatjuk meg, mert a rendőrség a személyiségi jog védelmére, illetve nyomozati érdekre hivatkozva ezt nem árulja el. A nőt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, a vallomása sem publikus. A rendőrség – a baleset súlya, az ittasság ténye, illetve amiatt, hogy külföldi állampolgárról van szó – javasolta az ügyészségnek, hogy kezdeményezze a bíróságon a nő előzetes letartóztatását. A bíróság néhány napon belül dönt az ügyben. Hogy a nő valóban elaludt-e a volánnál, még nem bizonyított egyértelműen.

A szlovák rendszámú BMW kedden hajnali 4 óra 45 perckor nekiment az előtte haladó Fiat Puntónak, amely az ütközés következtében a szalagkorlátnak csapódott, majd kigyulladt. A szabályosan közlekedő személyautóban két középkorú karácsondi házaspár utazott. Négyük közül hárman bennégtek a kocsiban, míg azt az 54 éves nőt, aki ki tudott menekülni a járműből, másod- és harmadfokú égési sérülésekkel a fővárosi Honvédkórházba vitték. Állapota súlyos, életveszélyes.

A hajnali baleset után az M3-as autópályát több mint hat órán át tartották lezárva. Délelőtt 11 órakor aztán megindulhatott a forgalom, de még órákig csak lépésben haladtak az autók.

A szlovák állampolgárságú nőről közben az Új Szó kiderítette, hogy nem más, mint Alexander Rezeš, a 2002-ben elhunyt szlovák milliomos lánya, Eva Varholíková. “Rezeš az utolsó Mečiar-kormány közlekedési minisztere volt, az ország egyik leggazdagabb embereként tartották számon. A Mečiar-éra privatizációiból gazdagodott meg, nevéhez fűződik a Kassai Vasművek magánosítása, a vállalat vezérkarába került fia, Július is, aki jelenleg is az ország multimilliomosai közé tartozik. Testvére, Eva nem vett aktívan részt a család vállalkozásaiban, a bulvárlapok rendszeresen foglalkoznak zűrös magánéletével, több sikertelen házasságával” – emlékeztet a lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik