Közélet

Flashmobra készül a TEK Orbán házánál

TEK (tek, )
TEK (tek, )

Az úgynevezett „személy- és létesítménybiztosítási intézkedés” már augusztus tizedikén életbe lépett, maga a Terrorelhárítási Központ igazgatója rendelte el. Szerdán a Szolidaritási mozgalom ifjai tesztelik, mit is jelent ez a gyakorlatban.

A Hajdu János által szignózott rendelet indoklásában az áll, hogy a XII. kerületi Cinege út 5. szám alatti épületben védett személy tartózkodik. A fokozott rendőri jelenlét pedig az objektum biztonságának, zavartalan működésének, a védett személyek szabad mozgásának, közlekedésének biztosítása végett szükséges.

A TEK parancsnoka pontosan meghatározza, hol nem lehet élni a gyülekezési joggal, tehát hová nem tehetik be a lábukat a nyilvános rendezvények résztvevői. Hajdu János a budapesti rendőrfőkapitányt arra kérte, hogy az intézkedést „további indokolt mértékű ideiglenes forgalomkorlátozási, közrendvédelmi és bűnmegelőzési intézkedésekkel egészítse ki”.

Szerdán délután a valóságban is kiderül majd, mit is takar a rendelet valójában. A Szolidaritás mozgalom ifjúsági tagozata ugyanis három órára flashmobot hirdetett a miniszterelnök belbudai rezidenciája elé. Az érdeklődőket arra kérik, kofferekkel érkezzenek, hogy segíthessenek csomagolni Orbán Viktornak.

Az augusztus 8-án aláírt, és két nappal később életbe lépett rendőri rendelet egészen október 10-éig életben marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik