Közélet

Megerőszakolták a brutális rablók

bilincs(210x140)(2).jpg ()
bilincs(210x140)(2).jpg ()

A támadók előbb csak cigarettát kértek, pár pillanat múlva már pénzt követeltek. Nemcsak raboltak, hanem a házigazda feleségét is megerőszakolták.

A rablótámadás még szerda éjszaka történt a Bács-Kiskun megyei Jánoshalma közelében, egy német házaspár tanyáján. Az 57 éves férfit azzal az ürüggyel állították meg a kapuban, hogy cigarettát kérjenek tőle. A férfi mondta, hogy nem dohányzik, erre az ismeretlenek már a pénzét követelték, és azonnal ütni kezdték.

A hívatlan látogatók elől a házigazda bemenekült az udvarra, kiabálására 48 éves felesége sietett a segítségére, de őt is többször megütötték. Ő a támadók elől a fürdőszobában próbált elrejtőzni, de az egyik támadó követte, majd lefogta és megerőszakolta.

A házaspárt kórházba vitték, a megvert német férfinak az arccsontja tört el. A rablók készpénzt, mobiltelefont és egy laptopot vittek el, a zsákmány értéke körülbelül 500 ezer forint volt.

A rendőrséget a szomszéd értesítette. Nem sokkal később a járőrök Jánoshalma határában találtak egy elhagyott autót, ami pont olyan volt, mint amit korábban a tanya közelében láttak. A három támadó közül csütörtök reggelre kettőt már el is fogtak: egy 37 éves és egy 21 éves férfit, apát és fiát. A két gyanúsított közül a fiatalabb férfi beismerő vallomást tett. Elmondta, ki volt a harmadik társuk: egy 31 éves, szintén jánoshalmi férfi, aki ellen elfogató parancsot adtak ki.

A gyanúsítottak ellen csoportosan elkövetett rablás miatt indult eljárás.

A rendőrség péntek délutáni közleménye szerint a harmadik támadó is feladta magát. A 31 éves jánoshalmi férfi jelentkezett a rendőrségen, őrizetbe került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik