Négy tonna húst foglaltak le hatósági állatorvosok az utóbbi napokban lefolytatott élelmiszerbiztonsági ellenőrzések alkalmával – közölte az országos főállatorvos-helyettes csütörtökön az MTI-vel.
Bognár Lajos elmondta: az utóbbi napokban több, az élelmiszerbiztonságot veszélyeztető céggel szemben jártak el Pest megyében az élelmiszerbiztonságért felelős ellenőrök a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai irányításával.
A Pest megyei hatósági állatorvosok Pomázon, Dunakeszin és Őrbottyánban összesen mintegy 4 tonna, zömében csirke- és sertéshúst foglaltak le három cégnél, és elrendelték a vitatott eredetű, illetve az egészségre veszélyt jelentő hamisított áruk megsemmisítését – közölte az országos főállatorvos-helyettes, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) helyettes államtitkára.