Közélet

Kilakoltatás a fővárosban – két embert előállítottak

kilakoltatás (kilakoltatás, költözés)
kilakoltatás (kilakoltatás, költözés)

Két tüntetőt előállítottak, óriási a rendőri készültség a II. kerületben. Egy 73 éves nő kerül utcára.

Az ATV helyszíni tudósítójának beszámolója szerint óriási rendőri készültség mellett zajlik a kilakoltatás a Frankel Leó utcában. Egy 73 éves nőnek kell elhagynia otthonát, amelyben élettársával lakott, aki azonban meghalt, így jogerős határozat született arról, hogy az asszonynak el kell hagynia a lakást. Felajánlották, hogy egy II. kerületi gondozóba viszik, de ezt visszautasította. A végrehajtók péntek délelőtt megkezdték a lakás kiürítését.

Az utcán és a lakás előtt tízen-tízen tüntetnek. A lakást rendőrsorfal zárja el. A demonstrációt a Facebook-on szervezte a Koppány csoport nevű társaság. A megmozduláshoz képest óriási a rendőri készültség. Az épület előtt öt csapatszálló járművet és több rendőrautót is látott az ATV tudósítója, akinek önkormányzati forrása azt mondta, hogy a rendőrség hét embert állított elő, mert ellenálltak a rendőri intézkedésnek. A kilakoltatott nő állítólag jól van, de mentősök is érkeztek, ők próbálják nyugtatni. A BRFK későbbre ígért tájékoztatást.

Tegnap egyébként a fideszes Kósa Lajos olyan javaslatot nyújtott be a parlamentnek, amely alapjaiban írná át a lakástörvényt, mert szerinte jelenleg az önkormányzati lakások bérlőit kiemelt védelem illeti meg a felmondással kapcsolatban, ezen változtatna.

A Hír24 érdeklődésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya azt a tájékoztatást adta, hogy “a délelőtti órákban Budapest II. kerületében egy végrehajtási eljáráshoz kértek rendőri közreműködést.” A helyszínről két embert állítottak elő jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt. A szabálysértési eljárást a kerületi kapitányság folytatja le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik