Belföld

Közel hatvan kilakoltatás várható Fehérváron

Március elsejével lejárt az országos kilakoltatási moratórium, azóta országszerte több tucat család került utcára. Fehérváron 59 ügy van a bíróság előtt, ebből 32 esetben már csak a kilakoltatás időpontját kell kitűzni.

Az önkormányzati bérlakásokban élők több százezres tartozást halmoztak fel a bérleti díjból, illetve közüzemi számlákból, ezért lakás kiürítését elrendelő végzés iránti kérelemmel 59 esetben fordult bírósághoz a lakások kezelését végző Széphő Zrt. Ebből 32 esetben már végrehajtási stádiumban van az ügy, és csak arra várnak, hogy a végrehajtó kitűzze az időpontot. 3 esetben pedig már a kilakoltatás időpontja is megvan- tudta meg a Fehérvár24 a Széphő Zrt-től.

A fehérvári ingatlankezelő cégnek arról nincs adata, hogy az 59 bírósági ügy lezárulása után összesen hány ember kerülhet utcára a városban. A cég tájékoztatása szerint Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata az általa működtetett kríziskezelő központban, a családok átmeneti otthonában gondoskodik azokról, akiknek a lakhatása szociális alapú bérbeadás útján sem oldható meg. Egy ilyen folyamat során pedig lehetőség van arra is, hogy az érintett ismét kérje a Széphőtől a lakás bérbeadását. Ez esetenként meg is történik, ehhez azonban az adósoknak rendezniük kell a tartozásukat.

A fehérvárinál jóval több, 80 család kerülhet utcára a következő hetekben Győrben, mert az önkormányzati bérlakásokban élők egy része ugyancsak több százezres tartozást halmozott fel, és többszöri felszólítás ellenére sem rendezte egyenlegét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik