Közélet

Sárosak lehetnek a felmentett rendőri vezetők

A fejesek ceruzája a rendezvények biztosításánál foghatott vastagon, és túlméretes járművek engedélyeztetésével is trükközhettek.

A hvg.hu szerint nem két, hanem három BRFK-s rendőri vezetőt mentettek fel kedden. Az Országos Rendőr-főkapitányság csak annyit közölt, hogy az ügyben fegyelmi vizsgálatot rendeltek el.

Mint arról a Hír24 kedden beszámolt, Pintér Sándor belügyminiszter indoklás nélkül visszavonta Markó Attila, a budapesti rendőrfőkapitány rendészeti helyettesének vezetői megbízatását. Ezzel egy időben az országos főkapitány Jánosik Istvánt, a közlekedésrendészeti főosztály vezetőjét váltotta le.

A lap információja szerint azonban a biztosítási osztály irányítója, Ács Emese ellen is fegyelmi vizsgálat indul. Nem kizárt ugyanis, hogy ő és munkatársai több túlórát számoltak el maguknak, mint amennyit teljesítettek.

A hvg.hu szerint azt is ellenőrzik, hogy a három vezető feladatköréhez tartozó különböző rendezvények biztosításával kapcsolatos szerződésekkel minden rendben volt-e. Megnézhetik azt is, hogy a felmentettek vagy beosztottaik trükközhettek-e esetleg túlméretezett szállítmányok közlekedésének engedélyeztetésével. Ezek a járművek ugyanis nem hajthatnak be akárhová, ehhez engedélyt kell kérni a rendőrségen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik