Közélet

Paneltűz Káposztásmegyeren – egy idős férfi a gyanúsított

Egy cigarettacsikk okozott tüzet a panelházban. Tízen kerültek kórházba, köztük három gyerek is.

Fülöp Valter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatón azt mondta: egy 62 éves férfit gyanúsítanak azzal, hogy egy cigarettacsikkel tüzet okozott csütörtök éjjel a káposztásmegyeri panelházban. Gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás miatt kell felelnie.

A férfi egyébként nem a házban lakott, csak az unokáira vigyázott az egyik lakásban. Dohányozni ment ki a lépcsőházba. Varga Ferenc, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője azt mondta, a tűzeset rávilágított arra is, hogy a társasház folyosóján – mint sok más házban is – éghető anyagokat tárolnak. Ebben az esetben például 20 embert kellett az ablakokon át kimenekíteni. Azt ígérte, a katasztrófavédelem átfogó ellenőrzést végez a társasházak lépcsőházaiban.

Mint arról a Hír24 beszámolt, csütörtök este tűz ütött ki Budapesten, a IV. kerületi Sárpatak utcában, egy tízemeletes panelházban. A tűzoltók 26 embert mentettek ki az épületből, közülük tízet – három gyermeket és hét felnőttet – kórházba szállítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik