Közélet

Pusztító tüzek napja volt a vasárnap

Bugacon kétezer hektáron égett az erdő, Csepelen a nádas kapott lángra, Szigetszentmiklóson pedig kocsikra is átterjedt a bozóttűz.

Az ország több pontján is erdő- és bozóttüzek pusztítottak vasárnap. Csepelen a Duna-parti nádas kapott lángra. Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Hír24-nek elmondta: 5-10 hektáron égett a növényzet. A sűrű fekete füstöt még Budapest belvárosából is látni lehetett. A tűzoltóság nagy erőkkel vonult a helyszínre.

Szigetszentmiklóson egy személygépkocsi és egy kisteherautó is kigyulladt, de senki sem sérült meg abban a bozóttűzben, amely egy lakópark közelében keletkezett, s több tíz hektárnyi területet borított el vasárnap délután. A helyszínre a szigetszentmiklósi és az érdi tűzoltókon kívül a fővárosi és a Pest megyei katasztrófavédelem szakembereit is riasztották. A tűz a közelben lévő két autón kívül a szomszédos erdő aljnövényzetére is átterjedt, lakóházakat, raktárépületeket is veszélyeztetett, de kiköltöztetésre végül nem volt szükség. A lángok továbbterjedését sikerült megállítani.

Bugacon ugyancsak hatalmas tűz pusztított. Kétezer hektáron borult lángba a növényzet. Öt település tűzoltói és egy honvédségi helikopter is segédkezett az oltásban. Személyi sérülés nem történt.

A gyermekvasút vonaláról ugyancsak tüzet jelentettek, ide a kisvasúttal jutottak ki a helyi tűzoltók, akik – az ilyenkor szokásos módon – egy víztartályos kocsit erősítettek a szerelvény végére. Nemrég éppen ezt a mentést gyakorolták a kisvasúton, ahol nem ritkák a hasonló tüzek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik