Közélet

Buszt kötött el a vicces kedvű makói fiatal

A menetrend szerinti makói busz félig az árokban hevert, amikor rátaláltak.

Csak egy körre szerette volna kipróbálni a 20 éves fiatal azt a menetrend szerinti autóbuszt, amelyet tegnap a hajnali órákban kötött el. Az alkalmi tolvaj a makói autóbusz-pályaudvarról vitte el a járművet.

Szerdán délután érkezett feljelentés a Makói Rendőrkapitányságra, miszerint egy busz hever félig az árokban Makó és Maroslele között – mondta a Szeged24-nek Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A rendőrök csütörtök reggel állították elő a tettest. A makói fiú részletes beismerő vallomást tett. A nyomozóknak elmondta, éppen hazafelé tartott, amikor a pályaudvar mellett elhaladva az az ötlete támadt, hogy kipróbálná, milyen lehet buszt vezetni. Végigjárta a pályaudvart és megnézte, nyitva maradt-e valamelyik.

Végül a keresgélés eredményt hozott. Beült, elindította a járművet, és Maroslele felé vette az irányt, ám egy kis idő múlva megunta újdonsült „hivatását” és vissza akart fordulni az egyik kereszteződésben. Szerencsétlenségére manőverezés közben elakadt a sárban, és félig az árokba gurult a busszal. Ezután kiszállt a járműből, és azt maga mögött hagyva hazasétált.

A fiú ellen jármű önkényes elvétele miatt indult eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik