Közélet

Túl van az életveszélyen a kulcsi mészáros édesanyja

Már levették a lélegeztetőről, kikerült az intenzív osztályról és hamarosan hazamehet a kórházból.

A budapesti Honvédkórház orvos-igazgatója ugyanakkor elmondta: a 63 éves asszonyra több korrekciós műtét vár. Bazsó Péter arról már nem beszélt, hogy mikorra időzítik az operációkat.

Az viszont biztos, hogy a tettes nővére hosszabb kezelésre szorul a dunaújvárosi kórházban, miután számos súlyos, mély – inakat és izmokat érintő – vágott és szúrt sebbel került a traumatológiára. Mészáros Lajos főigazgató-főorvos szerint a szükséges helyreállító műtétek időpontja bizonytalan. Meglátják, milyen ütemben javul az állapota, ettől függ minden.

A nő barátját Székesfehérvárra vitték, és a Fejér Megyei Szent György Kórház ügyeletvezetője arról számolt be, hogy a férfi egyre jobban van, nem kizárt, hogy napokon belül hazatérhet.

A hétvégén kikérdezték a székesfehérvári, illetve a dunaújvárosi kórházban fekvő két sérültet, az édesanya azonban még nincs kihallgatható állapotban – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Németh-Kész Mónika arról semmit sem mondott, mit árultak el a szörnyűséges esetről a családtagok.

A kulcsi családirtó tegnap került előzetesbe. Kirendelt ügyvédje szerint Horváth Csanád Jutas teljesen normális embernek tűnik, ő például nem menne át az utca túloldalára, ha vele jönne szembe a többszörös gyilkos.

Hortobágyi Tibor úgy véli, a férfi akár 20 évet, vagy életfogytiglant is kaphat nagyszülei, édesapja és bátyja kegyetlen meggyilkolásáért, továbbá édesanyja, nővére és nővére barátjának megsebesítéséért. Ezzel együtt biztosan szükség lesz elmeorvosi vizsgálatra, hogy tisztázódjon, a cselekmények elkövetésekor beszámítható volt-e.

Kíváncsi arra, hogyan vallott a négyszeres gyilkosság gyanúsítottja? Kattintson a részletekért.

Ha elolvasná azt is, mit mondott az egyik túlélő, erre menjen tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik