Belföld

Előzetesben a kulcsi gyilkos

Elrendelték a kulcsi gyilkos előzetes letartóztatását. Nem tiltakozott a határozat ellen, a tárgyaláson feltűnően jókedvű volt, tettét továbbra sem bánta meg.

Harminc napos előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság annak a kulcsi férfinak, aki brutálisan megölte négy családtagját péntek reggelre virradóan. A gyanúsított vasárnap délelőtti meghallgatása során – a rendőrségi kihallgatáshoz hasonlóan – ismét beismerte tettét – jelentette be a Fejér Megyei Bíróság szóvivője Gieszné dr. Boda Orsolya


Gieszné Boda Orsolya

Hortobágyi Tibor, a férfi kirendelt ügyvédje, a Fehérvár24-nek elmondta, még nem beszélt sokat védencével. _ Arra panaszkodott, hogy nagyon fáradt, három napja nem aludta ki magát – nyilatkozta Horváth Tibor, hozzáfűzvén, a gyanúsított elárulta neki, hogy tettének elkövetése után úgy képzelte, életét a családja nélkül folytatja. A 23 éves H. Cs. J. a tárgyaláson feltűnően jókedvű volt.

Részletes beismerő vallomást tett szombaton: mint az a helyszíni szemle adatai, valamint vallomása alapján kiderült, cselekményét előre kitervelten, különös kegyetlenséggel követte el. Mint elmondta, hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket.

Mint arról beszámoltunk, bátyját még szerdán ölte meg, késsel támadt rá a szomszédos telken, majd miután végig nézte a haláltusáját, hazament.. Nagyszüleit csütörtökön este ölte meg, őket szintén leszúrta. A többieket – szüleit és nővérét – pénteken akarta meggyilkolni, úgy, hogy áramot vezet az emeleti ajtó kilincsébe. Terve nem vált be. Így bement nővére szobájába, hogy őt is leszúrja, ám a szülők a sikoltozó lány segítségére siettek. Az édesapját ekkor ölte meg a bozótvágó késsel. Édesanyját is megkéselte, de – csak úgy, mint a testvére – ő is életben maradt.

Az ámokfutó megsebesítette nővére párját is, akit a nő időközben telefonon értesített arról, mi történik náluk. A férfi bottal a kezében indult el a házhoz. Ő sem úszta meg sérülés nélkül, a fiatal bozótvágóval rontott neki. A gyilkost a helyszín közelében fogták el a terrorelhárítók. A nyomozóknak kihallgatásán azt mondta, nem bánt meg semmit, úgy érezte, szerettei halálos ellenségeivé váltak.

A sérülteket azóta is kórházban ápolják. Az édesanya állapota a legsúlyosabb. A gyilkos nővére a Borsnak azt mondta, az biztos, öccse nem a drogok vagy a pénz miatt ölt. Beszélt arról is, hogy testvére számítógépjáték-függő volt, és megesett, hogy 24 órán keresztül ült a gép előtt, és játszott. Úgy véli, egyik pillanatról a másikra „kattant be”. A nő barátját Székesfehérváron ápolják. Ő nem akart nyilatkozni a történtekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik