Közélet

Járókelőkre dőlt egy fa Budapesten

Ketten megsérültek, egyiküket kórházba is kellett vinni.

Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Hír24-nek elmondta: a baleset a XVIII. kerületben történt, szombaton. A 12 méter magas fa a viharos szélben kidőlt, és egy buszmegállóra zuhant. Az egyik sérültet a helyszínen ellátták, a másikat azonban kórházba kellett vinni. A tűzoltók a fát már feldarabolták – tette hozzá.

A tűzoltókat reggel óta kilenc másik helyszínre is riasztották. A szél a III. kerületben egy óriás reklámtáblát tépett le az állványáról, a többi helyen fákat, ágakat, gallyakat tört le.

Itt olvashat arról, hogy a viharos szél miatt a fővárosban, illetve több megyében is másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mintegy félszáz esetben intézkedtek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tűzoltóegységei a viharos szél okozta károknál szombaton országszerte – közölte a szervezet helyettes szóvivője. Hajdu Márton főhadnagy elmondta, az esetek döntő többségében fakidőléseknél, illetve nagyobb méretű leszakadt ágaknál kellett a veszélyt elhárítaniuk.

Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a kidőlt fák több helyen megrongálták a felső vezetéket is, de jelentős számú jelzés érkezett még cseréphullásról, födémszerkezetekben okozott károkról. Hozzátette: volt, ahol “komplett bádogtető-szerkezetet” rongált meg a szél.

Elmondta, hogy Szolnok megyében két helyen kéményt döntött le a viharos erejű szél, Győrben pedig az ítélőtábla épületének a tetőszerkezetét 25 négyzetméteren bontotta meg a szél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik