Közélet

Drog került a lányok italába – egyikük belehalt

A rendőrség két afrikai férfit gyanúsít. Egyiküket hétfőn elfogták, míg társa önként feladta magát.

A két lány a belvárosban szórakozott, amikor megismerkedett a két férfival. Több szórakozóhelyen megfordultak, sok alkoholt fogyasztottak, majd egy szállodában két szobát béreltek ki. A barátnő másnap eszméletlen állapotban talált rá a 17 éves lányra, és értesítette a mentőket.

A rendőrség már a VII. kerületi toxikológiai intézettől kapta a bejelentést, hogy életveszélyes állapotban szállítottak be egy  lányt. Eleinte felmerült az alkoholmérgezés gyanúja, de később kábítószert találtak a szervezetében. A  lány olyan súlyos állapotban volt, hogy már a helyszínen, a szállodában újra kellett éleszteni, majd gépi lélegeztetésre szorult, és végül szerdán meghalt.

Mindkét lány esetében erőszakos közösülésre utaló nyomokat találtak, ezt igazságügyi orvos szakértő segítségével vizsgálják. Ugyancsak szakértő vizsgálja a 17 éves áldozat halálának pontos okát. A rendőrség szerint nem injekcióval juttatták az áldozat szervezetébe a drogot, így azt feltételezik, hogy a kábítószert az italukba keverhették. – hangzott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteki sajtótájékoztatóján.

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: az ügyben halált okozó testi sértés miatt nyomoznak. Két embert gyanúsítanak, mindketten afrikai származásúak. Egyiküket, egy 28 éves férfit még hétfőn elfogták, ő már előzetesbe került. 36 éves társa a héten önként feladta magát, ő jelenleg őrizetben van. A gyanúsítottak egyébként érvényes magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkeztek, bár az egyik férfié épp a napokban járt volna le. Egyikük korábban már volt büntetve kábítószerrel visszaélés miatt.

A másik 17 éves lányt egyelőre orvosi felügyelet alatt tartják, a történtek feldolgozásában pszichológus segít neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik