Közélet

Meglepett tolvajok és zsákos kolbász a bokrok között

Eldobált sörösdobozok mutatták a bolti betörők útját a rendőröknek. A torkos tolvajok ugyanis már távozóban ünnepelni kezdtek és előre áldomást ittak zsákmányukra.

A betörők ajtóbefeszítés módszerével jutottak be a szalonnai élelmiszerboltba még hétfőn. A tolvajok nem voltak szégyenlősek, vittek, amit csak bírtak: dohányárut, kávét, szeszes italt, élelmiszereket, édességeket, tusfürdőket, mindezt csaknem 200 ezer forint értékben.

Hamar kiderült, a korán kelő „vásárlók” a Bódva folyó mentén, Szendrő irányába indultak el. A rendőrök így megkezdték az arra vezető erdei utak és ösvények átvizsgálását. A tolvajok már útközben nekiláttak elpusztítatni a zsákmányt, sorra itták a söröket, a dobozokat pedig eldobálták. Nem számoltak azzal, hogy így lényegesen megkönnyítik a nyomozók dolgát.

A rendőrök tüzetesebben is átfésülték a szóban forgó területet. Végül Szendrő határában – a kifosztott üzlettől csaknem hat kilométerre – két zsákban, bokrok közé rejtve rábukkantak a lopott árura. Nem nyúltak a holmihoz, a gazdátlan zsákokra hamar figyelőszolgálatot szerveztek: a járőrök napközben felváltva folyamatosan rejtve figyelték az elrejtett csomagokat. A tolvajok még aznap este visszatértek, hogy az éj leple alatt elvigyék szerzeményüket. A rendőrség szerint a két betörő igencsak meglepődött, amikor a sötét éjszakában, a bokrok között kattant a kezükön a bilincs.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a gyanúsítottak kihallgatásuk alatt egy másik betörést is beismertek, amelyet egy héttel korábban követtel el Szendrőn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik