Közélet

Villanyszámlásnak adta ki magát a tolvaj

Az áramszolgáltató munkatársainak adták ki magukat egy 91 éves csongrádi férfi tolvajai.

Az áramszolgáltató munkatársainak adták ki magukat azok a tolvajok, akik egy 91 éves csongrádi férfi pénzét vitték el, egyiküket a rendőrség néhány óra alatt elfogta. Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, egy középkorú férfi szombaton csöngetett be a 91 éves, egyedül élő sértetthez azzal, hogy az áramszolgáltató munkatársa és mivel “túlfogyasztása van”, pénzt hozott vissza neki. Az idős férfi beengedte a lakásba a gyanúsítottat, aki ezután több konnektort is megvizsgált. Végül közölte, hogy 16 ezer forint jár vissza, kéri, hogy a sértett a nála lévő húszezer forintosból adjon vissza. Amikor az idős férfi elővette a megtakarított pénzét, észrevette, hogy a leolvasónak társa is van. Igazolványt kért tőlük, erre az elkövetők egy sárga lapot meg is lebegtettek a férfi előtt, majd sietősen távoztak. Ezután vette észre az idős férfi, hogy amíg nem figyelt, ellopták az összes pénzét.

A rendőrség lopás miatt indított büntetőeljárást. A helyszíni szemle és az adatgyűjtés során beszerzett adatok alapján a nyomozók néhány órán belül elfogtak egy negyvenéves helybeli férfit, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. Társát még keresik a rendőrök – tudatta a százados.

Az EDF Démász közleménye szerint a cég – a hatályos jogszabálynak megfelelően – évente egy alkalommal olvassa le a mérőórákat. Az óraállás rögzítését a DL Délalföldi Leolvasó Szolgáltató Kft. arcképes igazolvánnyal rendelkező munkatársai végzik, akik díjbeszedést nem végeznek. A villamosenergia-fogyasztás díját kizárólag postai csekken vagy banki átutalással lehet kiegyenlíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik