Közélet

Gázzal akarta megölni a feleségét – felmentették

Miután a nő lefeküdt aludni, a férfi egy csövet vezetett a szobába. Szerencséjére még időben észrevette, férje mit tervelt ki, így megmenekült.

Felmentette az emberölés kísérletének vádja alól a Nyíregyházi Törvényszék pénteken azt a nyírkarászi férfit, aki gázzal próbálta meggyilkolni lakásukban alvó feleségét. Az ítélet ellen az ügyészség fellebbezett, így az még nem jogerős.

A házaspár 2011. július 8-án éjjel összeszólalkozott, majd a nő lefeküdt aludni. A férfi az udvaron lévő gázcsonkra műanyag csövet rögzített, a másik végét pedig a szobába vezette az ablakba fúrt lyukon keresztül. Tíz-tizenöt percen keresztül ömlött a gáz, szerencsére közben az asszony felébredt és segítséget kért. A férfi végül leszrelte a csövet.

Az ügyben beszerzett műszaki szakértői vélemény szerint egy robbanáshoz harminckilenc percig, az élet kioltására három óra harminchárom percig – az orvosszakértői vélemény szerint másfél óráig – tartó gázbeáramlásra lett volna szükség.

Arra nincs bizonyíték, hogy a vádlott azért szerelte le a csövet, mert tudomást szerzett arról, hogy a sértett értesítette a rendőrséget, vagy azért, mert önként elállt a cselekmény befejezésétől – hangzott el az indoklásban. A törvényszék bírói szerint az “eredményelhárítás” önkéntes volt, ezért a vádlottat felmentették az előre kitervelten elkövetett emberölés kísérletének vádja alól.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott bűnösségének megállapítása érdekében fellebbezést jelentett be, a vádlott és annak védője tudomásul vette a bíróság döntését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik